Det er Dagbladet som skriver at Google nå vil bidra til kampen mot islamistisk radikalisering og at unge verver seg til terrorgrupper. Det skal de gjøre ved å omdirigere personer som søker typiske ekstremist-ord i Google, i stedet vil de få opp lenker til nettsteder om antiradikalisering.

Det er foreløpig ment som et pilotprosjekt, og Google-direktør Anthony House uttalte i går til The Guardian at å hindre informasjonsflyten kan få ned verv til grupper som for eksempel IS.

- Vi skal få ned de dårlige søkeresultatene, men det er fortsatt viktig at folk finner god informasjon, slik at når folk føler seg isolerte at de da får håp gjennom det gode fellesskapet og ikke det dårlige, sier han til The Guardian.

Han forteller videre at denne delen er kun en liten del av prosjekter Google nå jobber med.

- Vi skal også sørge for at det blir lettere å oppdage denne typen holdninger, samtidig som at folk som legger inn potensielt skadelige søkeord også finner motstykket, sier House.

Giardia-smitte påvist hos hunder i Trøndelag

Sveberg dyrehospital i Malvik har den siste tiden fått inn flere hunder med giardia. Dette er en mage- og tarmparasitt som ofte fører til dårlig allmenntilstand hos hunder.

- Hundene får vondt, og de fleste blir dårlig i magen og får gjentakende episoder med løs avføring. Sykdommen kan også påvirke næringsopptak og prestasjonsevnen, sier veterinær og daglig leder ved Sveberg dyrehospital, Nicholas Morgan.

Enkelte typer av giardia kan smitte mellom dyr og mennesker. Testene dyreklinikken bruker, viser imidlertid ikke om parasitten de har påvist er av den typen som kan overføres til mennesker. Les mer om dette i Adresseavisen.

TV-krigen gir vekst for konkurrerende tjenester

Striden mellom Canal Digital og Discovery har ført til kraftig vekst for Riks-TV og for Discoverys strømmetjeneste DPlay. Natt til mandag gikk Discoverys kanaler i svart hos Canal Digital-kunder, etter at de to selskapene ikke ble enige om en ny avtale.

Nå opplever konkurrerende tjenester en strøm av kunder som ønsker å se Discovery-kanaler som Max, TVNorge og Eurosport, skriver VG. Les mer om denne saken her.

Lady Gaga skal åpne Superbowl

Lady Gaga skal synge nasjonalsangen under åpningen av helgens finale i amerikansk fotball, Superbowl. Superbowl er en av de største årvisse hendelsene i USA, og hvert år velges en kjent artist til å synge den amerikanske nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner».

Tirsdag kunngjorde den amerikanske fotballigaen NFL at æren i år går til Lady Gaga. Det skriver NTB.