Tror noen forsøkte å tenne på katten Kompis

Den over 15 år gamle katten gikk ut en liten tur i 16-tiden søndag ettermiddag.

På vinters tid går den ikke spesielt langt. Som regel holder den seg i Skyåsvei-området på Tyholt. En time etterpå kom den hjem. Det var da matmor Helene Jøssund oppdaget at katten var brent.

- Jeg ble kjemperedd da Kompis kom inn og luktet svidd, sier Helene Jøssund, til adressa.no.

- Det var svimerker på begge sider på hoftene bak. Kompis var også svidd under halen. Heldigvis er han en langhåret katt, og det er bare det øverste laget av pelsen som er svidd bort. Det er ikke skader på huden. Jeg har fått børstet bort hårene som er brent, legger hun til.

Samme dag meldte hun inn hendelsen til politiet.

- Vi har ikke foretatt noen operative skritt, men det kan være aktuelt å levere saken videre til dyrekrimgruppa, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon i Trondheim til adressa.no.

Henriksen kobles til Bundesliga

Tysk Sky Sports melder at Hannover er interessert i å hente Magnus Wolff Eikrem og Markus Henriksen.

Begge de norske midtbanespillerne har vært koblet til andre klubber i januar. Ole Gunnar Solskjær og Molde skal ha forsøkt å hente Eikrem tilbake til Norge, mens det gikk rykter om Napoli-interesse for Henriksen.

Ifølge tysk Sky Sports er Hannover nå interessert i den norske landslagsduoen.

Markus Henriksen har gjort sakene sine bra i nederlandske Alkmaar. Trønderen scoret ett av målene da Alkmaar slo Feyenoord 4-2 søndag, hans åttende seriemål for sesongen.

Grillstadtunnelen stenges i tre netter

Grillstadtunnelen stenges for all trafikk kveld og natt fra mandag til og med onsdag. Statens vegvesen skal gjøre vedlikehold og oppgradering av vegrekkverk utenfor tunnelportalene.

- Arbeidet er nødvendig sikkerhetsoppgradering og må utføres mens tunnelen er stengt for trafikk. Arbeidene vil medføre en del støy. Vi beklager dette. Tunnelutbedringen går nå mot slutten og vi takker for tålmodigheten, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen til adressa.no.

Omkjøring vil bli skiltet.

To svenske skoler stenges etter Jodel-trusler

Örebro universitet i Sverige kommer til å holde stengt mandag etter en trussel ble sent inn gjennom appen Jodel. En 15 år gammel jente har sagt at det var hun som skrev meldingen.

«Dette er en trussel. Hvis dere vil overleve bør dere ikke gå på universitetet på mandag. Jeg kommer til å gjøre noen av dere veldig vondt og ulykkelige». Slik lød trusselen mot Örebro universitet som ble sent inn på appen Jodel på lørdag, ifølge universitets kommunikasjonssjef, Sara Arvidson.

Senere søndag kveld ble det kjent at også den private skolen Lyftet i Andersberg i Gävle har mottatt en trussel gjennom Jodel.

«Den 25. januar kommer til å bli en dag som friskolen lyftets elever vil huske ... boom», heter det i trusselen ifølge Aftonbladet.

Politiet har vært på skolen, men ikke funnet noe som bekrefter trusselen. Skolen kommer til å holde stengt mandag.

85 døde under kuldebølge på Taiwan

Minst 85 mennesker har mistet livet på Taiwan i helgen som følge av rekordlave temperaturer.

Mange av ofrene mistet livet som følge av nedkjøling eller hjerteproblemer utløst av det plutselig væromslaget, melder det statlige nyhetsbyrået Central News Agency.

Søndag ble det målt 4 varmegrader i Taipei, den laveste målingen på 44 år. Vanligvis pleier det på denne årstiden å være rundt 20 grader på øya.

Etterlyst dansk «bavian» viser seg å være berberape

Apen som rømte fra en dyrehage i Danmark fredag, er fortsatt ikke fanget. Nå viser det seg imidlertid at det ikke er snakk om en bavian, slik det først ble meldt, men en berberape.

Dyret, som er på størrelse med en mellomstor hund, skal ha flyktet fra Blåvand Zoo nordvest for Esbjerg fredag.

Siden er den blitt jaget av en skytter fra dyrehagen – uten hell.

- Den har sannsynligvis ikke flyktet langt ut i naturen for å gjemme seg, sannsynligvis er den bare dratt på en løpetur, sier skogsfogd Søren Rask Jessen i Blåvandshuk.

Lørdag formiddag ble apen observert et par ganger på veien utenfor dyrehagen. I tillegg ble den observert av en forbipasserende, som la ut et bilde av den på Facebook.

Det er ikke første gang en berberape rømmer fra Blåvand Zoo. Også i 2013 slapp en berberape ut av buret sitt. Det er ukjent om det er samme ape som har rømt denne gangen.