- Det skal være nok å sjekke ventilene på denne måten.

Det sier trafikkbetjent Siv Bogfjellmo fra Trondheim parkering. Hun har nettopp tatt en titt på en bil parkert i bankkvartalet, og tar opp håndterminalen sin. Der skriver hun inn detaljer for hver bil hun passerer i sentrum.

- Her skriver vi inn posisjonen til ventilen på hvert av bilens fire hjul. Ventilen på bilens bakre hjul til høyre kan for eksempel være klokka 11, vi bruker klokkeslett som indikator.

Når hun har skrevet inn klokkeslettet for ventilene fortsetter hun runden sin. Etter tre timer vil hun komme tilbake og sjekke ventilenes posisjon på ny.

- For at vi skal konkludere med at bilen ikke har blitt flyttet, må alle fire ventiler være som ved sist sjekk. Les mer om dette i Adresseavisen.

Varsler opp til en halv meter snø til i kveld

I tilllegg til nedbøren blir det perioder med kraftig vind, opp i stiv til sterk vest-nordvestlig kuling utsatte steder.

Et lavtrykk utenfor kysten av Finnmark gir bygevær med snø og sludd.

- Det blir størst bygeaktivitet onsdag, men også torsdag vil det komme en god del byger, sier vakthavende meterolog Trond Thorsteinsson.

For meteorologene er bygevær en av de mest utfordrende værtypene. Årsaken er at det er nærmest helt umulig å gi nøyaktige prognoser for hvor bygene vil treffe, eksakt tidspunkt for når på døgnet de kommer og hvor lenge de vil vare. Les mer om været her.

Norge skal spille om OL-plasser i Danmark

Med sine sensasjonelle prestasjoner i håndball-EM nylig, kvalifiserte også Norge seg til spill om plasser i sommerens OL.

Onsdag ettermiddag ble spillestedene for OL-kvalifiseringen offentliggjort. For Norge vil kvalifikasjonsturneringen spilles 8.-10. april i Danmark, som allerede i desember søkte om å være arrangør for turneringen.

- Passer oss fint det. Kort reisevei og alltid fint å være norsk i Danmark. Så jeg ser ingen problemer med det. Det beste tilfellet for oss når vi ikke fikk ha kvalifiseringen i Norge, sier Sander Sagosen til NTB.

Norge lover 10 Syria-milliarder

Norge lover rundt 10 milliarder kroner til Syria og nabolandene de neste fire årene. Og ber andre europeiske land også jekke opp bidragene. – Det er den viktigste humanitære katastrofen verden står overfor, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hun lover 2,4 milliarder kroner til Syria og regionen i år og sier den samlede summen over fire år skal bli rundt 10 milliarder. Det skriver NTB.

Søramerikansk krisemøte om zika

Søramerikanske helseministre møttes onsdag til et krisemøte om hvordan de kan bremse spredningen av zikaviruset, som kobles til fosterskader og alvorlige medfødte misdannelser.

Brasil, som er hardt rammet, kaller utbruddet et mareritt, og Verdens helseorganisasjon har allerede erklært at zika er en global folkehelsekrise.

Mens helsemyndighetene har varslet at 4 millioner mennesker kan bli smittet i Nord- og Sør-Amerika, samlet ministre fra 14 land seg i Uruguays hovedstad Montevideo for å finne ut hvordan de skal møte den voksende krisen. Les mer om dette her.