Tour de Ski

Northug-treneren Stig Rune Kveen har fortsatt tro på at 29-åringen skal ta igjen Martin Johnsrud Sundby og vinne sammenlagt.

- Hvis vi hadde gitt opp håpet om å vinne, kunne vi ha reist hjem, sier Kveen til Adresseavisen.

Avstanden opp til Martin Johnsrud Sundby før dagens sprint er på halvannet minutt, noe som akkurat nå virker umulig å ta inn.

- Det kan bli uhell underveis. Både Martin og Petter kan få stavknekk eller skiknekk. Jeg har tro på at Petter kan kjempe om etappeseire fremover nå. Det er løp som passer ham veldig bra. Mye kan skje, og han må absolutt bare brette opp ermene, sier Kveen til adressa.no.

Les hele intervjuet på adressa.no.

Drapstallet blant de laveste på flere tiår

Ved utgangen av året viste NTBs egen oversikt at politiet har etterforsket 20 drapssaker med 21 ofre. I tillegg kommer ni dødsfall der én eller flere personer er siktet for dødelig vold, og det er ikke uvanlig at politiet skjerper siktelsen underveis i etterforskningen.

Ifølge Kripos, som har ført statistikk fra 1990, har tallet på årlige drap variert mellom omtrent 20 og 50 i perioden. Dermed legger 2015 seg som ett av årene med færrest drap.

Les mer på adressa.no.

Én av fire vil kutte kjøttforbruket

I en spørreundersøkelse Sentio har gjennomført for Nationen , oppgir 23 prosent – nesten én av fire – at de vil spise mindre rødt kjøtt i 2016.

Helsedirektoratet anbefaler nordmenn å begrense inntaket av rødt kjøtt, og spesielt kvinner ser ut til å følge rådet. Blant dem har 29 prosent planer om å spise mindre rødt kjøtt, mens blant menn svarer 17 prosent det samme.

Les mer på adressa.no.

Mistenkelig gjenstand i parkeringshus på Arlanda

Sikkerhetsvakter har sperret av et parkeringshus tilhørende Stockholms flyplass Arlanda på grunn av funn av en mistenkelig gjenstand.

- Det er funnet en mindre pakke i en papirkurv og reagert på det, og tatt en avgjørelse om at teknikerne skal se på det, sier Sven Erik Olsson ved Stockholm-politiet.

Bombeteknikere var tirsdag morgen på plass for å undersøke gjenstanden.

Tre flyavganger til henholdsvis Amsterdam, Berlin og Paris er forsinket med rundt en time som følge av avsperringen av parkeringshuset, som tilhører Arlandas terminal 2.

14 omkom i bussulykke i Kina

14 mennesker omkom og 31 ble skadd da en buss plutselig tok fyr nord i Kina.

Det begynte å brenne i en rutebuss nær et torg i byen Yinchuan i det nordlige Kina tirsdag morgen, melder talspersoner for myndighetene. Årsaken til brannen er under etterforskning. 31 passasjerer får behandling på sykehus.

Kvinneandelen i norsk film på vei ned

Kvinneandelen i norsk film er den laveste på åtte år. Kun én av fire regissører, produsenter og manusforfattere bak årets norske filmer er kvinner.

Det viser en gjennomgang Aftenposten har foretatt av de 30 premiereklare kinofilmene i 2016. Kun seks av regissørene bak årets norske filmer er kvinner, og det nøyaktig samme tallet gjelder for produsenter. Noe bedre er situasjonen på manussiden: Ti kvinnelige manusforfattere sikrer 33,3 prosents andel. Fasiten for 2016 blir dermed 24,4 prosent kvinner.

Kvinneandelen har ikke vært lavere siden 2008 da 15 prosent av regissører, produsenter og manusforfattere bak norske filmer var kvinner.6