Tix står nemlig for låten «Studio 23» til russebussen av samme navn, der prinsesse Ingrid Alexandra er om bord, meldte Se og Hør fredag. Selv skriver Tix på TikTok at «Pøssy Project er back i RT».

Pøssy Project var navnet han ga ut de svært omdiskuterte russelåtene under tilbake til 2015. Et par år senere slet Haukeland med å komme vekk fra russelåtstempelet, som innbragte ham gigantiske strømmetall, 200 millioner ifølge plateselskapet.

Tix slapp sin første ikke-russelåt i 2018, kalt «Shotgun», og sin første julelåt kalt «Håper nissen har råd» seere samme år. Da var han også med på å skrive superhiten «Sweet But Psycho» med Ava Max. I 2019 fulgte det plateselskapet Universal Music kalte «hans første ikke-partylåt» med «Jeg vil ikke leve» – om ulykkelig kjærlighet. Den ble strømmet en halv million ganger bare første døgn.

– Det er en tid for alt. Det handler vel mer om å vise litt dybde. Kanskje vise litt mer mangfold etter mye partymusikk, sa Andreas Haukeland til NTB da «Jeg vil ikke leve» gikk rett til fansens hjerter.

Siden gikk det slag i slag. Han ble Årets Spellemann i 2020, og var mest spilt i Norge to år på rad – til han ble folkefavoritt i alle aldersgrupper i Melodi Grand Prix i 2021 med «Ut av mørket», fremført som «Fallen Angel» i Eurovision. Og i 2022 var å se på TV-skjermene i «Hver gang vi møtes».

Men 30. mars slapp Tix låten «Fakk meg opp» – som han beskrev på Instagram som «første partybanger på tre år» og kalte konserten i Oslo Spektrum i januar i år for «en begravelse».

– Snilletix er dau. Det er 1.044 dager siden jeg slapp forrige partylåt. Da er det på tide igjen, sier Haukeland i videoen.