I nabolokalet til der Edge Barbershop ligger i dag har det vært full byggevirksomhet siden september.

Fredag åpner salongen det som Jeffter Kwaah i september våget seg på å kalle «en av Norges største».

Nå er han langt mer påståelig.

– Ja, vi snakker med leverandører og de som styrer med barbershops, og i hvert fall i kvadratmeter er vi størst, sier Kwaah.

Edge barbershop i Carl Johans gate er blitt mye mer enn bare en herresalong. Foto: Morten Antonsen

Salongen blir tregangen så stor som det gamle, som ligger vegg-i-vegg.

Donuter og pokerbord

Det nye lokalet er på hele 268 kvadratmeter og vil romme både en en såkalt «grooming store», med parfymer, hår-, skjegg- og hygieneprodukter for menn, en egen kafélounge med donuter fra D'King Donuts – og selvsagt barber-delen.

– Det blir et helt nytt konsept som uten tvil vil ta Trondheim med storm. Vi har testet ut barbershop med kafé i Lillestrøm og opplevd stor suksess. Det er ikke noe lignende i Trondheim. Vi liker å skille oss ut og være annerledes. Vi har skikkelig trua på at blir kjempebra, sier Kwaah.

Ola Bakken (t.v.) og Jens Petter Erichsen tar en kaffe som Maria Dammyr serverer til kundene i salongen. Foto: Morten Antonsen

Edge startet opp i Oslo, og da salongen først kom til Trondheim for knappe fem år siden, var det til toner av hip-hop og med biljardbord i lokalet.

For lengst er stilen blitt mer i retro-gata, men i det nye lokalet er det satt på plass et pokerbord.

– Vi hadde biljardbord i det gamle lokalet, og vi vet det blir en snakkis. Og da ble det pokerbord denne gangen. Der kan folk sette seg og spille litt for artig, sier Kwaah.

Jan Terje Rudi får stelt hår og skjegg hos barber Christian Beaudin. Foto: Morten Antonsen

Vil være for alle

Ideen om å tilby mer til barberopplevelsen kommer egentlig fra lenger ned på kontinentet. Der er nemlig alkoholservering ikke uvanlig hos en barbershop, fortalte Kwaah til Trd.by i september.

– Det har fra gammelt av vært en mannebutikk, men vi ønsker å være for alle – uansett om du bare vil ha en kaffe, skal klippe deg eller vil ha deg en donut, sa han.

31-åringen har en mangfoldig bakgrunn, som tidligere fotballspiller på det ghanesiske U20-landslaget, som modell i utlandet og som rørlegger i Trondheim.

Nå satser han alt på herresalongen i Midtbyen.

Jeffter Kwaah tror den nye salongen blir en fantastisk opplevelse både for de ansatte og kundene. Foto: Morten Antonsen