- Jeg har aldri opplevd en slik pris på smågodteriet før. Jeg tror ikke den blir lavere enn dette, men jeg vet ikke.

Det sier kjøpmann Per Olav Lutdal ved Rema 1000 Bakklandet. Han har jobbet for Rema i nesten 20 år, men smågodteriprisen han reklamerer for i dag er det laveste noensinne. I dag får du kjøpt smågodteri for 2,90 kroner hektoet.

Lik trd.by på Facebook!

Priskrig

- Hvorfor er det så billig?

- Vi følger prisene i markedet og prisene pleier å gå ned før påske, sier han.

Og dermed er priskrigen i gang.

For det er ikke bare Rema 1000 som satser på billig smågodt denne påsken. Ifølge E24 melder nemlig Kiwi at også de nettopp har satt ned sine priser på smågodt, til 2,90 kroner per hektogram. I tillegg har både Coop Obs og Coop Xtra latt smågodtprisen falle ned til 2,90 kroner onsdag.

- Vi følger markedet tett for å være konkurransedyktige på pris. Vi kan ikke utelukke at prisene vil justeres ytterlige, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til E24.

Ekstra godteri

- Hvor lenge har dere smågodt hvis denne prisen holder seg, Lutdal?

- Vi har tatt inn ekstra med tanke på påske, og at det pleier å være billigere. Så planen er at vi skal ha smågodt igjen også til påsken, sier han.

- Hva sier kundene?

- At det er billig. Det har blitt solgt mye mer enn jeg er vant til en onsdags morgen. Folk har tydeligvis lagt merke til dette på nett, snapchat og lignende, sier Lutdal.

Men husk, spis med måte: Usunn mat er den aller største utfordringen for helsa vår