Nytt BI-campus kommer på Brattøra i 2018

Mandag signerte handelshøgskolen BI og Entra ASA en leieavtale for den nye campusen. 1500 studenter kan flytte inn sommeren 2018.

- Trondheim er i ferd med å bli Nordens beste studentby. Det å ha et campus som oppfyller studentenes krav er viktig, sier BIs direktør for strategisk økonomistyring, Marius Eriksen, til Adresseavisen.

Handelshøgskolen BI opplevde et markant løft da de tidligere fikk nye campus i Oslo og Bergen, og Eriksen tror det nye bygget vil oppnå det samme i Trondheim.

Det nye bygget blir på 8350 kvm og skal bygges på Brattørkaia 16. Entra skal bygge og utvikle campusen, i samarbeid med BI

Entra jobber aktivt med hele Brattørakaia-området, og eier rekken med bygg mellom tollkammeret og Sintef sealab. Entras eiendomssjef i Trondheim, Stine Hostad, sier de er veldig fornøyde med å få BI som leietakere og ser fram til å få BI-studentene til Brattøra.

- Studentene vil føre til mer liv og aktivitet i området. Vi regner med omtrent 1500 studenter til den nye campusen, sier Hostad.

Les mer på adressa.no.

Storbank vippser kundeinfo til Facebook

Hver gang man bruker DNBs pengeoverføringstjeneste Vipps er det ikke bare penger som flyttes på. Også personinformasjon overføres – til Facebook.

Både Datatilsynet og Forbrukerrådet reagerer på informasjonsoverføringen, melder NRK.

Det er Forbrukerrådet som sammen med SINTEF har kartlagt Vipps og en rekke norske apper. Konklusjonen er at hver gang en bruker åpner Vipps-appen, uavhengig av om man har en Facebook-konto eller ikke, så sender DNB-appen varsel til Facebook.

– Vi vet ikke hvilken informasjon som ligger i ID-koden som sendes til Facebook, men det kan være mye, sier SINTEF-forsker Antoine Pultier.

Informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB avviser på sin side at Vipps deler informasjon om brukerne på Facebook og sier dette isteden dreier seg om informasjonskapsler som gjør det mulig å tilpasse annonser til ulike målgrupper.

Sjefen for Cyberforsvaret bekymret for kutt

Generalmajor Odd Egil Pedersen er bekymret for rikets sikkerhet etter at Cyberforsvaret han leder har fått kuttet investeringsbudsjettet med over en milliard kroner.

Kuttene har kommet over to år i en organisasjon som tar sikte på å skifte ut materiell hvert tredje år, i stedet for hvert trettiende, slik resten av Forsvaret gjør, skriver Dagbladet. Å miste penger to-tre år på rad kan dermed få fatale konsekvenser, mener Pedersen.

– Fienden kan lettere trenge inn på maskinene våre og hente informasjon som skal brukes til å angripe og ødelegge Norge, sier generalmajoren,

Spesialrådgiver Birgitte Frisch i Forsvarsdepartementet sier fordelingen av investeringsbudsjettet mellom ulike deler av Forsvarets virksomhet endrer seg.

– I perioden 2014 til 2017 går en forholdsmessig stor del til nye kampfly, men dette vil endre seg fra 2018, sier Frisch. Hun mener det ikke er belegg for å hevde at rikets sikkerhet er svekket i dag.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen etterforskes for millionbedrageri

Journalisten Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) er under etterforskning for bedragerier for over én million kroner.

Bedragerianmeldelsen mot Malthe-Sørenssen ble i november levert inn til Asker og Bærum politidistrikt, som nå er lagt inn under Oslo politidistrikt, av en privatperson. Det dreier seg om bedrageri for over én million kroner og omfatter trolig flere forhold, ifølge Aftenposten.

– Dette dreier seg om et betydelig beløp, sier visepolitimester Terje Nybø i Oslo politidistrikt.

Han vil ikke si nøyaktig hvor stort beløp det dreier seg om, men bekrefter at det er over én million kroner.

Malthe-Sørenssens forsvarer, advokat Jonny Sveen, sier at han ikke vil kommentere «de bedragerisakene» så lenge de er under etterforskning.

– Jeg vet at etterforskningen omhandler en del økonomiske forhold. Vi får se hva det munner ut i, sier Sveen.

Les mer på adressa.no.

Politiet i Mexico fant kjærligheter fylt med narkotika

Politiet ved Mexico bys internasjonale flyplass fant mandag en eske fylt med kjærligheter på pinne som alle hadde en kapsel med det narkotiske stoffet metamfetamin i midten.

Det føderale politiet i Mexico sier pakken kom fra delstaten Sinaloa og skulle til en adresse i byen Omaha i den amerikanske delstaten Nebraska.

Esken på 4,1 kilo, som var merket som «håndlaget godteri», ble sendt gjennom en røntgenmaskin. Der ble kapslene inni kjærlighetene oppdaget