Arrangørene kalte det Trondheims Floatopia, eller Nidelvas Yacht Week. Med gummibåt eller flytemadrass, eller faktisk et badebasseng (!), la flere titalls personer ut på seilas fra Tempe, ikke langt unna Nidelv IL sin fotballbane, søndag formiddag.

Bildene viser et godt utvalg av blide folk som i noe ymse farkoster, med badedyr og flagg, la ut på den kanskje ikke altfor strabasiøse ferden.

Deltakerne kom med alt fra gummibåter, til oppblåsbare haier og badebasseng. Noen var godt utstyrt med redningsvester mens andre kjørte bare bikini. Mange hadde plastikkårer, men flere knakk sine etter første dyttet ut på vannet.

Følg trd.by på Facebook!

Ellers kom folk med flagg for å pynte opp sine stolte båter, og noen hadde til og med kaptein-hatten på. Ølen var selvfølgelig også med, enten i poser festet til båtene så det hang i vannet for avkjøling eller i hånda.

Sterk strøm

Deltakerne var uansett blide og hadde det artig. Noen var nok litt overrasket over den sterke strømmen der de satte ut båtene, men det var i det minste ingen punkteringer den første halvtimen av sjøfarten. Noen prøvde å kaste seg uti på en oppblåsbar solmadrass, men det fungerte nok ikke helt perfekt: det ble vått og vanskelig å styre.

Ingen politi-favoritt

Politiet har tradisjonelt ikke satt spesielt pris på folk i gummibåter i Nidelva, men været borget for en trygg seilas og det er visst ikke meldt om skader eller savnede gummibåt-kapteiner.

LES OGSÅ: Spontanfridde under Pstereo - med nøkkelring!