– Han synger mye finere enn oss, sier Aline Søndrol (23) fra Eiganes.

Hun er, sammen med samboer Kristoffer Rosenberg (23) fra Røyneberg, foreldre til samojeden Ghost. Den sangglade hunden er to år gammel, og har over 300.000 følgere på Instagram.

Søndrol og Rosenberg har vært sammen i åtte år. De har alltid vært glade i dyr, og da kaninene til førstnevnte døde i 2014, bestemte de seg for å realisere drømmen om å få seg hund.

– Det sto mellom baby og hund, sier Rosenberg og ler.

De tenkte litt på saken, og undersøkte litt på nett for å finne ut hvilken hund som var riktig for dem.

Søndrol hadde alltid ønsket seg en bamsehund, og da hun i 2016 fikk møte samojeden til en bekjent, var hun sikker - det måtte bli en sånn.

Aline Søndrol hadde alltid ønsket seg en bamsehund, og ønsket seg en hund som passet til hennes og Rosenbergs livsstil. Samojeder trenger mye stimuli, og de går en tur på rundt 60–90 minutter hver dag. Foto: Ingebjørg Iversen

Fant sangstemmen tidlig

Instagramkontoen hans ble egentlig laget slik at venner og familie kunne følge med på ham da han var valp.

– Vi ville ikke spamme de som følger våre kontoer med masse bilder av ham, forteller Søndrol, som ikke la ut mange innlegg i starten.

Men i løpet av sommeren 2017 begynte hun å legge ut flere videoer. Da begynte også Ghost å finne sangstemmen sin - han begynte å synge med, både til stavmikseren og sine egne pipeleker.

– Fikk blod på tann

Paret la ut noen videoer, og i løpet av sommeren, hadde de fått 10 000 følgere. Da talkshowverten Ellen Degeneres i tillegg repostet et innlegg, steg de til 20 000 følgere på en knapp uke.

– Jeg fikk litt blod på tann. Jeg ville se hvor langt dette kunne gå, sier Søndrol.

Har manager i USA

Etter det, fikk de cirka 10 000 nye følgere hver måned. I sommer nådde de 100 000 følgere. Da Søndrol så VG-Lista-konserten på TV, gikk det opp for henne for mange det faktisk er.

– De sa at det var cirka 100 000 til stede på konserten, og da tenkte jeg: Det er jo like mange som følger Ghost!

I september nådde de 200 000 følgere, og i desember bikket tallet 300.000. Følgerne er fra hele verden - noen er bosatt i Afrika, noen i Asia, noen i Europa, og noen i USA - ja, de fleste steder, egentlig. Ghost har til og med en manager i USA.

Ghost er alltid klar for en godbit. Foto: Ingebjørg Iversen

Kan tjene 40 000 kroner på ett innlegg

Foreløpig er Instagram-kontoen en hobby, og de har bare takket ja til tre avtaler, i tillegg til litt sponsede produkter.

– Jeg forstår hvorfor folk velger å bli influensere, for det kan være mye penger i det. Det meste vi har fått for ett innlegg er 40 000 kroner, forteller Søndrol.

Rosenberg presiserer at mesteparten av pengene går til stell av Ghost - både til veterinær, medisiner og kurs.

Får ros - og hat

På Instagramkontoen renner det inn med kommentarer - både positive og negative.

Noen har fortalt at Ghost gir dem glede i hverdagen og fungerer som terapi. Det synes Rosenberg er fint.

– Det er en travel hobby, men dersom det kan hjelpe noen, gjør det det litt verdt det, sier han.

Men de negative kommentarene har også kommet. Noen mener nemlig at de er dårlige hundeeiere. Andre mener at Ghost har dårlig musikksmak.

– Vi pleier å kalle dem «Instagramekspertene som ikke har hund selv», sier Søndrol og smiler.

– Det er en hund

Mye av det som blir lagt ut på kontoen, er spontant.

– Man vet aldri hva den hunden finner på, sier Rosenberg og ler.

Av og til sender følgerne meldinger og spør om hvor det blir av Ghost. Skal det ikke komme noen innlegg snart?

– I bunn og grunn så er det en hund. Av og til sier kreativiteten stopp. Vi er bare heldige som har en hund som synger, sier Søndrol.

– Kunne dere tenke dere å leve av Instagram-kontoen til Ghost?

– Jeg kunne tenkt meg det for å jobbe mer dedikert med det, men markedet i Norge er for lite. Hadde vi bodd i USA hadde det vært mulig, sier Søndrol.