Det skjer blant annet i Canada, Irland, Australia, New Zealand og også på hjemmebane i USA:

Der har Kim Kardashian med bare to episoder av podkasten «The System» passert podkaststjernen Joe Rogan – som tidligere har innehatt førsteplassen – på Spotifys toppliste. Det melder SVT.

«The System» har et true crime-tema og fokuserer ifølge Kardashian på «urettferdig dømte». Dette temaet vakte realitystjernens interesse da hun begynte å studere juss. Blant annet skapte hun overskrifter verden over da hun i 2018 fikk daværende president Donald Trump til å benåde en kvinne som var dømt til livsvarig fengsel for narkotikaforbrytelser.

Kim Kardashian på fotballkamp i helgen. Realitystjernen og forretningskvinnen gjør det nå skarpt som podkastskaper. Foto: AP

I første sesong av sin nye podkast tar Kim Kardashian opp saken til drapsdømte Kevin Keith, som i 1994 ble dømt til døden for et trippeldrap samme år – men som i 2010, bare 13 dager før henrettelsen, ble tatt vekk fra «Death Row».

– Det er derfor jeg har forhåpninger til denne podkasten. Til å få historien din ut der, fordi jeg tror det er svært viktig for folk å forstå at systemet vårt er så ødelagt, sier Kardashian i en samtale med Kevin Keith i første episode.

Der forteller hun også at hun først hørte om saken hans da hun var med i TV-spørreserien «Family Feud». Ifølge Kardashian tar folk hele tiden opp saker som dette med henne.

– Det var en av produsentene som kom bort til meg og sa han hadde en sak.