Mandag var det nok en gang tid for studenter i full tyrolerdrakt i Dødens dal. Slusene inn til festivalområdet åpnet klokken 13, og med det var Oktoberfest-klassikeren i det ikoniske sirkusteltet i gang for 16. Uke-år på rad.

- Kostymene er bare gjenbruk og lånt fra andre. De er fra 2015, sier Lise Rønning, Marlen Stokka, Julie Pettersen og Marianne Strandal, som foreløpig har tenkt å begrense festen til dagtid, og dropper derfor «Das Nachspiel» på Samfundet mandag kveld.
Elisa Elmies og Sølve Øverbø er også på vei gjennom Høgskoleparken og inn til omparytmene i sirkusteltet.
Marino Bråthen Grønseth, Øyvind Harding Gulbrandsen og Alexander Edin Varegg mener alle andre har misforstått når det gjelder dagens bekledning.- De andre har bomma totalt, vi har kledd oss i oktobers glade farger, slik det skal være. Vi har kledd oss i blader fra Trondheim, som i tillegg er perfekt kamuflasje når du skal ut og tisse, sier Varegg.
Simen Nordeide og Eivind Berg-Hanssen har ingen planer om å gi seg tidlig. - Simen er min Oktoberfest-jomfru i dag, jeg har selv vært på litt for mange oktoberfester. Vi skal definitivt holde det gående hele dagen og kvelden, sier Berg-Hanssen.
Sigrid Risan Jørgensen og Hanne Jensen har tatt med seg en stor gjeng med medstudenter til årets Oktoberfest.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook