Vinråstoffhuset har eksistert siden 1983, og har helt siden den gang holdt til i Brattørgata 4 i Trondheim sentrum.

Onsdag denne uka ble det åpnet konkurs i selskapet Vinråstoffhuset AS, 35 år etter etablering.

- Eier har fortalt at Vinråstoffhuset har vært drevet i samme lokaler siden 1983, og at det var hennes svigermor som åpnet butikken den gang. Butikken har vært drevet av samme familie alle disse årene, og eier sier at det er med et tungt hjerte at de nå måtte begjære oppbud, forklarer bostyrer Siv Aida Rui fra Adnor Advokat.

Råstoff: Helt siden oppstarten i 1983, har Vinråstoffhuset drevet med stort sett samme varer og profil. Foto: Line Pevik

Kan gå i pluss

Ifølge bostyreren skal eier i lengre tid forsøkt å selge butikken, uten å lykkes.

- Årsaken til konkursen er en kombinasjon av en svekket omsetning og helsemessige årsaker hos innehaver. Det er ikke mange krav og heller ingen stor konkurs, men eier har ikke sett noen mulighet i å drive videre.

Bostyrer viser til regnskapet for 2017, der omsetningen har gått ned. I 2016 hadde Vinråstoffhuset en inntekt på 1 343 000 kroner.

- En foreløpig oversikt viser at kravene til selskapet er på rundt 105 000 kroner. Varelagerets verdi er anslått til å være på 120 000 kroner. Om det stemmer, kan det ende med å gå i pluss, utdyper Rui.

Bostyrer Siv Aida Rui fra Adnor Advokat, forteller at eier nå med tungt hjerte har begjært Vinråstoffhuset konkurs. Foto: Schroder Nordre

Råstoff til produksjon av øl og vin

Etter befaring forteller bostyreren at verdiene først og fremst består i råstoff til produksjon av vin og øl. I tillegg er det en god del gaveartikler og pyntegjenstander, som spesielt passer til barbruk. Det skal også være noe karnevalutstyr.

Rui påpeker at det erfaringsmessig ikke er så enkelt å selge varelager til full verdi i en konkurssituasjon.

- Så vi får se om vi får solgt det til den summen.