Fremtidens kollektivtilbud

AtB er i full gang med å planlegge kollektivtilbudet i Stor-Trondheim i årene 2018–2028, skriver Adresseavisen (PLUSS).

AtB har satt ned prosjektgrupper som skal beskrive fremtidens rutestruktur, valg av materiell, billettering og informasjonsløsninger. Det er meningen at fylkestinget skal behandle forslaget til nytt kollektivtilbud i juni 2016, ifølge avisen.

- Bussen må gå oftere. I rushtrafikken skal den gå så ofte at du ikke trenger rutehefte, men da må bussen gis bedre fremkommelighet, sa fylkesordfører Tore O. Sandvik under et møte på mandag, skriver adressa (pluss).

For at passasjerene skal komme raskest mulig frem, må traseene gå i så rette linjer som mulig, og ikke kjøre på kryss og tvers. Harald Storrønning, plan- og driftssjef i AtB, ser for seg et stambussnett ved bruk av superbuss. Dette er ekstra store busser og blir som en bybane på gummihjul, skriver adresseavisen (pluss).

Les mer om hvor superbuss-traseene kan gå på adressa.no (pluss).

Blottet seg for to elever ved Tempe

To elever i tiårsalderen ble utsatt for blotting av en ukjent mann i undergangen under Holtermannsveien i Trondheim i 14-tida torsdag i forrige uke, skriver adressa.no.

- Vi fikk vite om dette fra foreldrene fredag, og brukte deler av dagen på å følge opp elevene som er fra to forskjellige familier, sier rektor Elin Østgaard ved Nardo skole til Adresseavisen.

A-ha glapp for Trondheim

Tirsdag formiddag ble klart at Norges største popgruppe gjennom tidene holder konserter i Oslo, Bergen og Stavanger i mai 2016. Trondheim blir ikke et stoppested for A-ha.

- A-ha avslutter sin turné i mai, og da har ikke gresset fått vokst seg langt og sterkt nok på arenaene vi har tilgjengelig, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts til Adresseavisen.

Seks barn druknet utenfor Tyrkia

Minst seks barn, trolig afghanske, har druknet etter at en gummibåt med flyktninger og migranter sank utenfor kysten av Tyrkia tirsdag, ifølge tyrkiske medier.

Barna og deres familier var på vei til Hellas. Kantringen skjedde i nærheten av byen Izmir.

Den tyrkiske kystvakten skal ha greid å redde åtte personer opp fra sjøen etter å ha fått en nødmelding ved midnatt mandag. Da det ble lyst, fortsatte leteoperasjonen, og seks omkomne barn ble funnet på sjøen, blant dem en baby.