– Én person er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag, Rune Brandmo, til Adresseavisen.

Følg trd.by på Facebook

Den omkomne er sjåføren av personbilen. Passasjeren i personbilen er lettere skadd og sendt til Orkdal sjukehus. Føreren av lastebilen er fysisk uskadd, og er blitt ivaretatt av helsepersonell.

Lensmann Arild Sollie ved Hitra lensmannskontor bekrefter at den omkomne er en mann fra Hitra.

Fylkesvei 714 er stengt på grunn av ulykken, som skjedde midt i bakken opp mot Våvatnet fra Gangåsvatnet på Orkdalsiden.

Les mer i Adresseavisen.

Arne Högdahl er Byåsens nye trener

Jørgen Nygård Pedersen har avsluttet jakten.

Arne Högdahl ble i dag presentert som Byåsens nye trener neste sesong. Usikkerhet rundt håndballforbundets nye kompetansekrav til trenerne for sesongen 2017-18 har forsinket trenersigneringen, men har Byåsen fått de nødvendige signalene fra forbundet om dette vil løse seg for Högdahl som ikke har den formelle utdannelsen i orden.

Klubben har vært på trenerjakt siden starten av desember. Da ga nemlig Claus Mogensen Byåsen beskjed om at tre år i Trondheims-klubben er nok. Dansken har trent klubben siden høsten 2013 og flytter hjem til familien i Danmark etter denne sesongen. Det skriver Adresseavisen.

- Må regne med mange flyforsinkelser i dag

Det er vanskelige forhold på flyplassen. Tidligere i dag var Værnes stengt pågrunn av is.

- Isen slår opp. Vi har startet behandling med kjemikalier og sand, sa lufthavnsjef ved Trondheim Lufthavn Værnes, Lasse Bardal til Adresseavisen mandag morgen.

- Så fort vanndråpene treffer bakken blir det is. Vi kan holde dette i sjakk med kjemikalier, men vi trenger litt tid for å se om det setter seg i isen, forklarer Bardal til Adresseavisen.

Flyplassen var stengt en periode til rundt klokken 09.15. Da kunne trafikken settes i gang igjen.

Politiet har bedt om obduksjon etter at jente (10) mistet livet i Lierne

Fredag kveld lekte Wenche Alexandra Jørgensen Hansen (10) fra Overhalla alene ute på Lierne Gjestegiveri, da snøhulen hun befant seg i raste sammen. Lørdag bekreftet politiet at tiåringen hadde dødd av skadene. Nå ønsker de obduksjon i etterkant av ulykken.

- Vi ser ikke på dette som politisak, bare en tragisk ulykke. Men når noe slikt skjer, må man forsøke å få svar på flest mulig spørsmål, og vi har igangsatt en etterforskning, forklarer han til Adresseavisen.