I desember måtte 20-åringen fra Skaun droppe ut av studiene i musikkvitenskap ved NTNU. Da fikk han nemlig beskjed om at han var blant de ti siste deltakerne i årets sesong av Idol. Reisen til topp ti var alt annet enn enkel, ifølge Solberg.

- Det var flust av utfordringer som jeg ikke hadde tenkt på før jeg meldte meg på. Det var mye hardt arbeid og øving. De største utfordringene var egentlig knyttet til låtvalg. Å velge låter som dommerne liker og som jeg klarer å tolke teksten på selv, har vært viktig. Det er flere faktorer som gjør en opptreden bra, men på TV er riktig låtvalg ekstra viktig, mener han.

- Helt utrolig

Etter en bratt læringskurve de siste månedene, skulle Solberg synge for første gang på direkte-tv forrige fredag.

- Det var helt utrolig, og desidert en av de beste opplevelsene jeg har hatt. For en sinnssyk glede det var å stå der oppe på scenen sammen med så flotte musikere. Så bra lyd har jeg aldri opplevd, sier 20-åringen.

Bendik under første livesending forrige fredag. Foto: Thomas Andersen/TV2

Til tross for at han ikke var helt fornøyd med egen opptreden, greide han å holde maska og gjøre det beste utav det.

- Det er mye teknisk som kan gå galt, så det er viktig, mener han.

Sesongens første live-sending i Idol ble sendt uten publikum i salen.

- Det var faktisk betryggende. Det er fremdeles mange bak kamera og det er dit fokuset går, sier Solberg.

I faresonen

Forrige fredag var det Josefine Janson som måtte forlate Idol som første deltaker. Solberg var blant de tre deltakerne som fikk færrest stemmer etter å ha framført «Let me entertain you».

- Hvordan var det å være i faresonen forrige sending?

- Jeg tenkte egentlig ikke så mye på det. Det er de hjemme som får bestemme hva de liker og ikke – det har jeg null kontroll over. Jeg har ikke tenkt så mye på det i etterkant heller. Da går det dårlig, så jeg fokuserer heller på å jobbe med musikken, sier Solberg.

Han begynte å synge i en alder av ti år – etter å ha funnet ut at det var det eneste han var god på.

Her sammen med programleder Solveig Kloppen som måtte steppe inn for Katarina Flatland da hun satt i karantene forrige fredag. Foto: Thomas Andersen/TV2

- Det stemmer. Jeg var ikke så veldig flink på hverken skolen eller i fotball, så da ble det musikk, sier han og ler.

På videregående gikk han musikk, dans og drama, og studerte fram til i desember musikkvitenskap ved NTNU.

- Det ble slik da jeg fant ut at jeg var topp ti i Idol. Jeg hadde ikke hatt tid til begge deler, sier han.

Vil være fornøyd

Den store drømmen er å bli liveartist.

- Det er et vanskelig mål, så akkurat nå prøver jeg bare å få jobbe med musikk så lenge som mulig, sier Solberg, og legger til at han helst vil holde seg innenfor sjangeren rock-pop.

- Men samtidig noe folket liker. Jeg har lyst til å være en artist med masse tilskuere. Jeg vil lage musikk for folket, sier han og ler.

Under fredagens livesending skal trønderen synge «Bad Liar» av Imagine Dragons.

- Hvilke forventninger har du?

- Jeg har lyst til å være fornøyd med egen opptreden. Det er jeg veldig nervøs for. I tillegg har jeg lyst til å bli lagt merke til, sier han.

Også på fredag vil livesendingen foregå uten publikum i salen. Å være en del av Idol-sirkuset akkurat nå beskriver Solberg som deilig.

- De hjemme er nervøse og tenker mye på koronautbruddet, men jeg føler meg heldig som har andre ting å tenke på. I tillegg føles det godt å være med å gi folket helgefølelsen med Idol og taco, slik at de slipper å tenke så mye på viruset, sier han.