Skøytebanen skal være på plass 12. desember på Cicignons plass. Planen er at den skal gi folk i Midbyen muligheten til å ta skøytene fatt ut februar 2016.

- Det er en fantastisk fin plass, som fortjener å bli brukt av folket. Det blir en fantastisk ramme med de flotte lyssatte trærne, sier Rigmor Bråthen i Midtbyen Management.

Lik trd.by på Facebook

Det er Midtbyen Management, E.C Dahls Eiendom, Koteng Eindom, Egon, Folkets Hus og Trondheim kommune som står bak skøytebanen.

Ikke væravhengig

Selve banen er laget av plast og rommer 6 x 24 meter med kunstis. Det gir en klar fordel i det som hittil har vært en mild desember.

- Da blir ikke skøytebanen væravhengig, forteller Bråthen.

Midtbyen Management skriver på sine hjemmesider at det er et tiltak for å skape mer liv og trivsel i Midtbyen. Flere andre vinterlige byer har lignende tilbud, skriver Midtbyen Management, og trekker frem New York som et eksempel.

Kan leie skøyter

Hvis du ikke har skøyter, så frykt ei. Det blir utleie av skøyter på stedet, mandag til fredag mellom klokken 10.00 og 18.00

- Det er ikke verdens største bane, men det gir folk en mulighet til å prøve seg litt på isen. Vi håper folk vil ta godt imot banen, sier Bråthen.

Har du fått med deg at JohnnyLove har åpnet dørene i Midtbyen?

Rett over gata, så er det snart slutt for denne butikken