Erik Auranaune fra Trondheim hadde lenge tenkt på å kjøpe seg en ny Mac. Da han kom over en som nesten var helt ny på Finn.no, slo han til.

Lik trd.by på Facebook

- Selgeren virket veldig redelig og jeg fikk prutet prisen ned litt, til 7.000 kroner. Han anbefalte at vi skulle bruke Finn sin betalingsgaranti slik at alt ble gjort riktig for alle parter, sier Auranaune.

Trengte pengene

Betalingsgarantien sikrer at både selgeren og kjøperen får det som er lovet. Kjøperen setter inn penger på en sperret konto, og må godkjenne at varen er mottatt og riktig før selgeren får utbetalt beløpet.

Kontakten med selgeren, som befant seg på Østlandet, hadde vært gjennom e-post. Noen dager etterpå fikk han en e-post med sporingsnummer og bilde av pakken.

- Han fortalte at pakken var sendt og ville gjerne at jeg skulle godkjenne at pakken var kommet fram, men jeg nektet, sier Auranaune.

Selgeren sendte han flere e-poster, men da begynte Auranaune å lukte lunta.

- Jeg ville ikke godkjenne at datamaskinen var mottatt når den ikke var det ennå, men han fortsatte å mase. Han skrev at han trengte pengene kjapt, men da jeg nektet og forklarte han hvorfor, ble det stille fra den kanten.

- For lett

Da Auranaune fikk hentelapp hos Posten, var han spent. Men da han fikk pakken i hendene skjønte han kjapt at noe var galt.

- Den var så lett at det ikke kunne vært en Mac. Da jeg åpnet pakken så jeg at hadde selgeren kun hadde sendt meg en rød perm.

- Hva tenkte du da?

- Jeg ble skikkelig forbanna. Jeg prøvde å ringe nummeret han hadde oppgitt, men det eksisterte ikke. Men jeg tok kontakt med Finn, og etter noen dager fikk jeg pengene mine tilbake, sier Auranaune.

Han har brukt finn.no i mange år, men dette er første gangen han har blitt svindlet.

- Jeg har ellers bare god erfaring med finn.no. Jeg er veldig glad for at de har en betalingsgaranti som fungerer, dette er nok noe som kunne skjedd med alle, mener han.

Selger permen

Som er morsom spøk prøvde han selv å selge videre den røde permen på finn.no - siden han tross alt ikke hadde bruk for den.

Les også: - Det er den sikre død hvis han faller ned

- Jeg fikk faktisk napp, og en mann ville kjøpe den til det nye kontoret sitt. Riktignok ikke for 7.000 kroner, sier Auranaune lattermildt.

- Men fikk du deg en ny Mac?

- Jeg kjøpte meg en Mac på finn.no uken etterpå, og det kjøpet gikk knirkefritt, sier Auranaune.