– Det blir ikke et arrangement som opprinnelig tenkt, sier hun til Trd.by.

I løpet av høsten har Midtbyen Management egentlig planlagt en korona-vennlig julegatetenning i Trondheim. Men etter at de siste dagene har vært preget av et høyt antall smittetilfeller i byen, blir ikke det aktuelt likevel.

Lager film

De siste årene har både små og store kunnet følge Askepott gjennom byen. Hun har sittet i en vogn og tent gate etter gate med både sang og historiefortelling. Runden har blitt avsluttet på toppen av Nordre gate, hvor barna har fått godteri.

Her fra julegatetenningen i 2018, hvor store og små fylte gatene i Midtbyen. Foto: Rune Petter Ness

Slik blir det ikke år. Schultz forteller at de i år gå for plan C, og at den ikke innebærer noe arrangement i det hele tatt.

– Vi har landet på at vi filmer julegatetenningen fra forskjellige gater med musikk fra Musikalfabrikken i bakgrunnen. Filmen deles deretter i våre kanaler, forklarer hun.

Fra førstkommende lørdag rundt klokka 17 vil Midtbyen være fulle av julelys, legger Schultz til, men understreker at julegatetenningen ikke er et offentlig arrangement i år.

– Handle lokalt

– Vi mener at dette er det mest fornuftige med tanke på smittevern. Vi vil likevel skape den magiske stemningen i Midtbyen som folk er vant til. Det skal vi også sørge for, lover Schultz.

Midtbyen vil fra lørdag av være pyntet med julelys de neste seks ukene.

Daglig leder i Midtbyen Management, Kirsten Schultz, oppfordrer befolkningen til å handle lokalt. Foto: Emilie Sofie Olsen

– Vi inviterer alle beboere, både store og små, til å oppleve den julepyntede midtbyen vår, bare ikke samtidig.

Schultz oppfordrer befolkningen videre om å bruke Midtbyen.

– Vi skal selvfølgelig holde oss mye hjemme, men vi oppfordrer også folk til å være bevisste på hvor de legger handelen. Velg lokalt, sier Schultz.