Listen over de nominerte ble kunngjort mandag.

Greta Gerwigs «Barbie» stikker av med hele ni nominasjoner, mens «Oppenheimer» er nominert åtte ganger.

De to filmene hadde begge premiere på datoen 21. juli i sommer. Dette kombinert med de to filmenes svært ulike profiler førte til kulturfenomenet som fikk navnet «Barbenheimer». Regissør Christopher Nolans film omhandler J. Robert Oppenheimer, atombombens far. Filmen er blant annet nominert til beste dramafilm. Norske Trond Fausa Aurvåg har en birolle i filmen.

Nominert i samme kategori er også Martin Scorseses «Killers of the Flower Moon». Den skildrer hvordan oljefunn på Osage-stammens reservat i USA i 1920-årene fører til en rekke drap – og til grunnleggelsen av FBI. Lily Gladstone, som spiller en av hovedrollene, er nominert som beste kvinnelige skuespiller.

Det samme er også «Barbie»-skuespiller Margot Robbie, som også har produsert storfilmen.

HBO-serien «Succession» har flere nominasjoner, blant annet hovedrolleinnehaver Brian Cox og Kieran Culkin. Nominert er også svenske Alexander Skarsgård for sin birolle som svensk IT-milliardær, der han blant annet er å se i «Succession»-episodene som ble filmet i Rauma i Norge.

Pedro Pascal er nominert for sin rolle i «The Last of Us», mens Imelda Staunton er nominert for sin rolle som dronning Elizabeth ll i «The Crown».

Det er 81. gang prisene deles ut, og selve prisutdelingen finner sted i Beverly Hills i USA 7. januar.