Mandag trådte de nye parkeringsreglene i Trondheim sentrum i kraft. Nå kan biler stå parkert i maks tre timer, og over 500 tretall er klistret over skiltene der det før sto femtall.

Direktør Stein Løberg i Trondheim parkering lover at de vil følge nøye med på hvordan folk etterlever de nye reglene. Det betyr flere kontroller.

- Vi vil følge med på at den nye tretimersregelen blir etterlevd.Vi vil prioritere å ha et tilbud til de tre målgruppene bevegelseshemmede, folk som har ærend i byen, og næringslivets formål. Målet er å gjøre det lettere tilgjengelig å bruke sentrum, sier han.

Ordningen innbefatter også området på Øya/St. Olavs Hospital og Møllenberg. Kontrollene vil komme i gang så snart det er mulig.

- Når vi setter opp nye skilt, skal de stå i minimum 24 timer før vi kan kontrollere. Noen ble oppgradert fredag, og noen søndag. Det er litt forskjellig virketidspunkt.

Les mer om dette i Adresseavisen.

Legionella påvist i treningssenter i Trondheim

Dusjene er avstengt ved Fresh Fitness i Fossegrenda. Det er Trondheim kommune som mandag har sendt ut brev om dette. Dusjene er stengt, men resten av senteret er åpent.

Smittefaren er svært liten for friske personer. Legionella smitter ikke fra person til person. Legionella smitter ved at bakterien overføres gjennom å puste inn små, luftbårne vanndråper (aerosoler) fra infiserte vannsystemer.  Les mer om dette i Adresseavisen.

Hellands skudd sendte Lund Hansen til sykehus

Mandagens Rosenborg-trening ble høydramatisk for keeper Alexander Lund Hansen.

Et knallhardt skudd fra Pål André Helland traff Hansen midt i hodet, og keeperen gikk ned for telling.

Der ble det gjort noen undersøkelser, og etter hvert fikk han reise hjem igjen.

- Han har en lett hjernerystelse, og nå blir det ro for ham noen dager før vi vurderer hva som skjer videre, forteller RBK-lege Kjetil Holen til Adresseavisen.

Ingen enighet i kanalstriden

Konflikten mellom Canal Digital og TVNorge ser ut til å bli en langvarig affære. Det er så langt ikke planlagt noen nye forhandlinger.

– Dagen i dag har vi brukt på å informere våre kunder. Mange er utålmodige og engasjerer seg veldig i dette. Det er ikke rart når de mister et tilbud som de er vant til å ha, sier Tormod Sandstø, pressekontakt i Telenor for Canal Digital til NTB.

Cruz ble republikansk vinner i Iowa

Ted Cruz er erklært som vinner blant republikanernes kandidater i Iowa. Trump innrømmer nederlaget, mens Huckabee trekker seg fra valgkampen.

Donald Trump havnet på andreplass med 24 prosent, mens Marco Rubio fikk 23 prosent av stemmene. Rubio har allerede gratulert Cruz med det han sier er en fortjent seier. Trump sier det var en ære å komme på andreplass. Det skriver NTB.