Det skriver Trondheim 2030, ett nettmagasin om byutvikling utgitt av Trondheim kommune.

Gjennom prosjektet En blå tråd ønsker kommunen å gjøre de attraktive områdene langs vannet mer synlige.

- En overordnet plan for belysning er et av virkemidlene for å oppnå dette, sier prosjektleder for En blå tråd, Nadja Sahbegovic. Håpet er at lys kan gjøre områdene enda mer magiske.

Følg trd.by på Facebook

Starter i oktober

Det er Marinen og promenaden mellom Bakklandet og Elgeseter bro som i første omgang skal lyssettes, men forhåpentligvis blir dette starten på en sammenhengende lyssetting av elva og kanalen, ifølge Trondheim 2030. Anleggstart planlegges i oktober.

Ifølge prosjektleder Nadja Sahbegovic skal lyset været godt fordelt, dempet og unngå blending - og bidra til hyggelig atmosfære, spare energi og ta hensyn til dyre - og planteliv.

BADEBRYGGENE ER PÅ PLASS: - Det er tidligere enn vanlig

- Tryggere og triveligere

En av målsettingene i prosjektet er å gjøre det mer attraktivt å gå eller sykle til jobb om vinteren.

- Halve året er det mørkt etter klokken åtte om kvelden, og det er da mange går tur eller trener. Bedre belysning vil gjøre at turvegene langs Nidelva føles tryggere og triveligere. Belysning vil gjøre byrommene ved elva lettere tilgjengelig året gjennom, og kan dermed gjøre dem bedre egnet som møteplasser, sier Nadja Sahbegovic til Trondheim 2030.

I februar ble det utlyst en arkitektonkurranse for prosjektet. Zenisk, sammen med Selberg Arkitekter, ble utpekt som vinner blant elleve innsendte bidrag fra inn - og utland. Målet er at lysdesign skal forsterke Trondheims identitet og vise fram byen på en ny måte etter mørkets frembrudd.

POLITIET REAGERER PÅ GUMMIBÅT-SEILAS I NIDELVA: - Dette kan få fatale konsekvenser

SE DEN VILLE VIDEOEN: Her hopper han 27 meter rett ned iNidelva