Det sier Ina Skevik, daglig leder ved den nyoppstarta frisørsalongen Bitina.

Sammen med Hartvig og Konrad Reinfjord tok hun over lokalene i Brattørgata i begynnelsen av april. Siden da har det skjedd mye i de gamle lokalene til kostymebutikken Bare Moro.

– Da Hartvig og Konrad spurte om jeg ville være med å starte frisørsalong, sa jeg ja på én betingelse. Det var at ingenting skulle gjøres halvveis, forklarer Skevik fra Trondheim.

Eksklusivt og avslappende

De begynte planleggingen for et og et halvt år siden. Ønsket var å signalisere eksklusivitet og at kundene skulle kunne finne roen.

– Vi har hentet mye inspirasjon fra spaet på The Thief i Oslo – blant annet til taket. Med tredetaljer får man en skikkelig lun følelse, forklarer Ina.

Når det kommer til taket har eierne funnet inspirasjon fra spaet på The Thief i Oslo. Når det kommer til flisgulvet er det Britannia Hotel som har vært inspirasjonskilde. Foto: Synne Mauseth

De har også hentet mye inspirasjon lokalt og fra egen by, og har i løpet av de to siste månedene totalrenovert lokalet.

– Flisene er inspirert av flisene på Britannia. Vi har valgt mørke farger og en hotellaktig stil – slik at kundene skal føle seg avslappet. Vi vil signalisere at dette er et eksklusivt sted hvor man kan finne roen. Det så helt annerledes ut da vi tok over, og det har vært en stor jobb.

Bitina i Brattørgata åpnet dørene for to uker siden. Foto: Synne Mauseth

Vil utvide etter hvert

Ina har tidligere jobbet fem år i H2 Frisør og som selvstendig næringsdrivende ved Ela Frisør de to siste årene. Foreløpig er det kun én ansatt ved salongen, men den daglige lederen har planer om å bli flere etter hvert.

– Vi har plass til flere frisørstoler inne i lokalet, og har også høye målsettinger for fremtiden. Vi har lyst til å vokse videre, og planen er å åpne flere salonger. Men før den tid er vi opptatt av at denne salongen skal bli solid, forklarer hun.

Ingenting var tilfeldig da lokalene ble pusset opp. Innehaverne har hentet mye inspirasjon fra The Thief i Oslo og Britannia Hotel i Trondheim. Foto: Synne Mauseth

Bitina åpnet dørene for to uker siden. Ifølge Ina har de fått mange nye kunder etter åpningen – i tillegg til at mange av hennes gamle har blitt med til den nye frisørsalongen.

– Starten har vært overraskende travel og veldig god. Selv om vi bare har hatt åpent i to uker, ser det veldig lyst ut.

Flere behandlinger

Foreløpig har de markedsført åpningen med sponsa innlegg på Facebook og promovideoer. Det har ifølge den daglige lederen hatt god effekt.

Med tiden ønsker Ina også å utvide konseptet ved salongen.

- Starten har vært overraskende travel og veldig god. Selv om vi bare har hatt åpent i to uker, ser det veldig lyst ut, sier Ina Skevik. Foto: Synne Mauseth

– På grunn av at vi er såpass ferske, har vi akkurat nå en basisliste over ulike behandlinger. Tanken etter hvert er imidlertid å skape en mer spaaktig tilværelse – med hodebunnsmassasje, styling og brynsfiksing. Vi planlegger også ulike events, og ønsker at kundene skal føle at de får det lille ekstra hos oss, sier hun og smiler.