Kong Sverre, Olav Tryggvason, Johan Nygaardsvold, Hjalmar «Hjallis» Andersen, Arve Tellefsen og Peter Wessel Tordenskjold hadde alle fått rosa tyllskjørt tirsdag morgen.

- Det er første gang vi gjør dette, sier Inger Marie Bakken, en av initiativtakerne og medlem av organisasjonen Feministene.

Lik trd.by på Facebook!

- Hvor er kvinnene?

Hun står ved Johan Nygaardsvold-statuen på Cicignons plass og ser på atAud Steinsbekk og Synnøve Torgersen fester skjørtet rundt den tidligere statsministeren.

- Vi har satt rosa skjørt på alle disse mennene som står i byen. Vi lurer på hvorfor damene ikke er her. Så torgkona har fått en flott hedersmedalje. Kvinnen som studenten i Nordre gate holder har også fått det. Cissi Klein har fått en rosa rosett, forklarer Unni Kristiansen.

Nå håper de syglade feministene at det til neste år er flere kvinner som står på sokkel.

- Vi regner med at til neste år så har det kommet opp en statue av Liv Ullmann en eller annen plass, sier Bakken.

Tømte butikken for rosa stoff

Kvinnene forteller at det er en liten 8. mars-markering for å understreke mannsdominansen blant statuene i Trondheim. De måtte tømme en stoffbutikk for rosa tyllmateriale.

- Vi koste oss på lørdag kveld og sydde skjørtene. Karene er ganske dryge, så vi måtte måle på forhånd, sier Kristiansen.

Å feste skjørtene har gått over all forventning.

- Vi sto på gardintrapp for å komme et stykke opp på Olav Tryggvason, sier Bakken.

Det er ikke første gang Olav på Torvet har fått på seg klær. I høst fikk han seg et skjerf