Trondheims-bloggeren Lotte Hoel ble nylig saksøkt på grunn av et kontroversielt blogginnlegg.

Da sa hun til trd.by at hun aldri kom til å angre eller endre på noe hun skriver på bloggen sin.

Nå kjører hun hardt mot en Facebook-gruppe som heter Mannegruppa Ottar. Der har det i det siste blitt postet en del vitser, som blant annet tar for seg vold mot babyer, incest og pedofili.

Det er dette Hoel reagerer kraftig på.

Følg trd.by på Facebook

Kripos har fått flere tips

«Jeg håper dere blir flådd, alle mann! Skal dette være humor? Hvor skada i hodet må man være i Norge, for å bli låst inne? For hvis disse menneskene kan sitte å skrive slike ting uten og bli låst inne, da forstår jeg ingenting», skriver hun på bloggen sin.

Kripos har fått flere tips og spørsmål rundt aktiviteten i Mannegruppa Ottar. I går la de ut dette Facebook-innlegget, der de forklarer at Mannegruppa Ottars vitser er innenfor regelverket:

- Kripos gjør seg useriøse

I et intervju med Dagbladet, som omtalte saken først, utdyper Kripos om hvorfor aktiviteten på Facebook-gruppa er lovlig.

- For at en ytring skal bli straffbar, må den true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen. Her kommer straffelovens §185 til bruk. Det er et krav at ytringen må være framsatt offentlig. I forarbeidene til loven er det definert til å være mer enn 20-30 personer, skriver pressevakt Axel Vilhelm Due i en epost til Dagbladet, og legger til at de ikke har myndighet til å stenge Facebook-grupper.

Hoel ønsker seg et mer utfyllende svar fra Kripos.

- Kripos gjør seg useriøse. De må komme med flere uttalelser, om hvorfor de synes det er OK å poste slikt, sier hun til Dagbladet.

Dagbladet skriver at det er to Facebook-grupper som bærer navnet Mannegruppa Ottar, en som er lukket og en som er åpen.

Begge gruppene tar avstand fra vitsene.

BLOGG-HEDDA:  - Slik er studentlivet i Trondheim