Sofie Steen Isachsen (28) publiserte forrige søndag et bilde som viste henne selv og en annen influenser sammen foran et speil. Den andre influenseren holdt en liten pose med hvitt innhold, som mange har tolket som narkotika.

Hittil har Sophie Elise, som hun er kjent som, holdt seg taus om bildet og mediestormen i etterkant. I torsdagens episode av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha» kommenterer hun saken for første gang.

– Jeg vet at man lytter på denne podkasten og tenker «hva kommer hun til å si?», «skal hun kommentere det?», sier hun.

– Grunnen til at jeg ikke sier noe, er ikke fordi jeg ikke vet hva jeg skal si, og ikke fordi jeg ikke står veldig stødig i det jeg skal si, men bare fordi at jeg er dritsliten, og det er ikke rett nå, sier Sophie Elise.

– Cancel culture

Denne uka skulle opprinnelig Rema 1000 ha lansert nye godteri-produkter knyttet til Sophie Elise. Som følge av mediestormen har imidlertid butikkjeden satt lanseringen på hold inntil de vet mer om situasjonen.

I den ferske podkastepisoden sier influenseren at hun har blitt utsatt for kansellering.

– Det som har skjedd med meg den siste uken, har jo faktisk vært «cancel culture», sier Sophie Elise.

NRK la føringer

NRK ble i forkant av ukens episode enig med Sophie Elise om at hun ikke skulle snakke om det mye omtalte Instagram-bildet.

– Redaksjonen har diskutert om hvorvidt de skulle snakke om selve hendelsen, men kom fram til at siden Sophie på nåværende tidspunkt ikke ønsker å snakke med andre medier om hendelsen, så skal hun heller ikke gjøre det i podkasten, sier redaksjonssjef Rune Lind i NRK Underholdning via en epost til VG.

– Saken har stor offentlig interesse, og det blir galt å bruke podkasten til det som kan bli oppfattet som en ensidig fortelling, sier Lind videre.

Han legger til at alle profilene i NRKs podkaster for øvrig står fritt til å si det de vil, så lenge det er innenfor NRKs etiske regelverk og Vær varsom-plakaten.

Tusenvis av klager

Kringkastingsrådet har fått over 3.600 klager i kjølvannet av bildet, som ble slettet kort tid etter at det ble lagt ut. Både NTB og flere andre medier har forsøkt å komme i kontakt med influenseren.

Hennes medprogramleder Fetisha Williams kaller den siste uken en «offentlig gapestokk». Sophie Elise sier hun føler hun har blitt «kastet rundt i en tørketrommel i en uke nå».

– At jeg ikke sitter her å gråter, er feil, hadde jeg grått, hadde det vært feil. Greia er at jeg synes det har vært jævlig tungt den siste uken, men jeg synes ikke synd i meg. Jeg har satt meg selv i denne situasjonen, det er jeg som har gjort det her, sier hun.

NRK snakket med Sophie Elise tirsdagen etter at hun la ut bildet og slo i etterkant fast at saken ikke får noen konsekvens for samarbeidet mellom de to partene.

Tema for Debatten

Saken blir tema på Debatten på NRK torsdag kveld.

«Vi trenger din hjelp! Hvem bør stå overfor kringkastingssjefen og si hva som er galt med at Sophie Elise fronter NRK?» skriver programleder Fredrik Solvang på Instagram.

«De som bare mener SE er dum, trenger vi ikke. Heller ikke de som bare mener NRK burde vært som det alltid var. Skjønner?», fortsetter han.