Det mener daglig leder hos Finansportalen, Elisabet Realfsen.

- Bruk så lang tid som mulig på å nedbetale studielånet ditt og dra nytte av den gaven du har fått fra Lånekassen, sier hun til NRK.

Lik trd.by på Facebook!

- Prioriter annen gjeld

Mange unge er interesserte i å bli kvitt studielånet så fort som mulig, men hun anbefaler at man slett ikke stresser med det. Hun mener derimot at det er andre typer gjeld man heller bør fokusere på å nedbetale.

- Kredittkortgjelden bør betales ned først, siden det er der renta som regel er høyest. Boliglånet bør også være høyt på lista siden man ofte må stille med verdier som sikring i lånet. Det trenger man ikke med studielånet, sier Realfsen til NRK.

Hun anbefaler at man binder renten mens den fortsatt er veldig lav og i perioden 10.–17. april kunne kunder i Lånekassen binde renten til 1,569 prosent for tre års bindingstid, 1,903 prosent for fem år og 2,550 prosent for ti år.

Flytende rente rekordlav

Lånekassen inngitt også i mars en ny ordning som sikrer at renten hos Lånekassen er mer styrt av markedet enn den har vært tidligere. Renten er nå basert på de fem beste boliglånsrentene som er registrert hos Finansportalen, noe Realfsen mener er fornuftig.

- Det gjør at Lånekassen kan gi det beste rentilbudet i forhold til markedet.

Selv om fastrenten nå er lav, er også den flytende renten ventet fra 1. juli, også rekordlav.

- Flytende studielånsrente synker fortsatt, denne gangen med cirka 0,1 prosentpoeng. 1,825 prosent er den laveste flytende renten i Lånekassens historie, skriver Lånekassen på sine nettsider.