Det var et langt program forberedt for kvelden, og valget foregikk i over seks timer. Fem kandidater stilte til valg, og for å vinne måtte én kandidat sanke over 50 prosent av salens stemmer for å kunne gå av med seieren. Første avstemningsrunde fikk Martin Næss 206 stemmer, av de 435 avlagte stemmene.

Følg trd.by på Facebook

Det var allikevel ikke nok til å gå av med seieren, og det ble arrangert ny utspørring og ny avstemming med de to kandidatene som hadde flest stemmer; Martin Næss og Morten Winther Wold (74 stemmer). Litt over midnatt var det klart at Martin Næss vant andre avstemningsrunde med over 200 stemmer av over 300 avlagte stemmer.

Vil gi noe tilbake

– Jeg har vært student i Trondheim siden 2012, og frivillig hos Uka i to og et halvt år. Jeg har fått nye vennskap og opplevelsen har betydd mye. Nå har jeg lyst til å gi noe tilbake til Uka, sa Næss tidligere under valget.

– Noe av det viktigste å fokusere på under Uka-17 er organisasjonskultur, og å bygge opp festivalen. Jeg vil også ta vare på alle de 1700 frivillige. Ellers brenner jeg for Uka, og elsker festivalen, sier Næss i sin apell.

Trd.by rekker akkurat å spørre hvordan det går med den ferske Uke-sjefen før han bæres ut av Storsalen av mannskoret Pirum. Næss får fram et «Det går bra!», før han kastes i luften av fem, «Pirumitter», hvor på 20 kordeltagere følger etter i munter sang. Det var det siste glimtet man fikk av en smilende Uke-sjef for kvelden.

Denne stjerne-duoen kommer til Trondheim.

Kjærlighet til Uka og bedre kommunikasjon

Kveldens kandidater fokuserte mye på et ønske om bedre kommunikasjonen mellom Studentersamfundets frivillige under Uka-17. Festivalen har tidligere år bært preg av interne konflikter mellom de som jobber på Studentersamfundet regelmessig, og de som jobber med festivalen. Det har vært tilfeller med for lite opplæring, dobbeltarbeid, overarbeid, og misforståelser, på grunn av manglende kommunikasjon mellom de frivillige.

Kandidat kom med flere løsningsforslag, hvor én foreslo forbedring ved å starte dialogene tidligere, én annen foreslo «sleepover» i storsalen for teambygging, mens andre foreslo at frivillige burde hospitere i andre seksjoner for å lære mer om andre frivilliges arbeidsoppgaver. I god tro var kandidatene også overveldende glad i festivalen; det snakkes om glede for festivalen, glede for frivilligarbeidet og det man kan skaper, og gleden av å bygge opp Uka.

Markus (24) har laget en episk vikingfilm i Trondheim.