Nylig fikk Trondheim Padel AS ny eierstruktur, og med på laget er tidligere RBK-spiller Alexander Søderlund og landslagsspiller Håvard Nordtveit som medeiere i morsselskapet Parc Padel.

Nå skal selskapet nå ut til enda flere med idretten padeltennis.

– Jeg og Håvard har lenge pratet om at vi har hatt lyst til å åpne en hall i Haugesund, men da vi fant ut at Trondheim Padel hadde planer om å gjøre det samme, slo vi oss sammen, sier Søderlund til Trd.by.

Trondheim Padel eies i dag av Parc Padel.

– Trondheims største

I løpet av sommeren 2021 skal et flunkende nytt padelsenter på Fossegrenda være åpnet. I en tidligere lagerbygning planlegges det nå fem eller seks baner under en takhøyde på åtte meter.

– Dette blir Trondheims største padelsenter. I tillegg til minimum fem baner, legges det opp til sosiale soner med mulighet for lounge og flere overraskelser, forklarer Søderlund, som nå spiller for Çaykur Rizespor i Tyrkia.

Padel er en kombinasjon av tennis og squash, og kan spilles både ute- og innendørs. Det spilles to mot to og man benytter veggene rundt banen. En padelbane krever mindre plass enn en tennisbane, og banemålene er 20x10 meter, omringet av fire meter høye vegger.

I løpet av høsten skal Parc Padel etter planen også åpne et nytt senter i Haugesund med sju baner i et nybygg.

– Vi ser etter lokaler flere steder i Norge. Jeg er spent på hva vi får til etter hvert, sier Søderlund.

Flere baner

I høst ble det kjent at skikvartetten Niklas Dyrhaug, Bernhard Rønning, Tore Bjørseth Berdal og Daniel Myrmæl Helgestad setter opp fire padelbaner i Kotenghallen på Rosten under navnet Hit Padel.

Trondheim Padel har fra før av et senter med tre baner på Lade som ble etablert i 2019. Søderlund tror det er plass til flere.

Trondheim Padel har fra før av tre baner på Lade. Foto: Trondheim Padel

– Padel er i vekst, og jeg tror vi trenger alle baner som er å oppdrive. Da jeg bodde i Göteborg, måtte vi stå to uker på venteliste før vi fikk bane og senteret der hadde over 20. Det er flere byer hvor det er vanskelig å oppdrive banetid, og jeg tror Trondheim vil oppleve det samme snart, forklarer Søderlund.

Han peker på at det er en sosial sport for alle og at flere baner er godt for folkehelsa. Ifølge Søderlund har senteret på Lade hatt besøk av over 2000 personer siden oppstarten.

– Det har vært et enormt bra trykk, og vi ser behovet for flere baner. Stadig flere kommer til å oppdage denne sporten, og vi trenger flere alternativer i dette landet hvor det er kaldt og dårlig vær. Padel er en fantastisk innendørsaktivitet, mener fotballspilleren.