– Mange synes kanskje vi ser ut som skoleskytere, og jeg tror nok politiet kan bli nysgjerrig på hva som foregår hvis man går rundt slik. Noen bruker jo også pistolhylstere, men vi er ikke der, sier Edgar.

Gjennom sine Instagramkontoer, «s1ngs4s» og «jgr.png», ønsker guttene fra Trondheim kun å vise fram klesstilen. Ifølge dem er det ingen profiler utenom dem som viser den fram i Trondheim, eller i Norge for øvrig.

– Det er ikke noe jeg går rundt i til vanlig, men en stil jeg uttrykker meg gjennom av og til, forklarer Sondre.

– Alle kan se bra ut

Techwear er i utgangspunktet klær med flere typer egenskaper, enten det er å være vann- og vindtett eller ha mange funksjonelle lommer. Stilen som Sondre og Edgar kjører kalles også «darkwear». De har bukser med stropper og mange lommer, vester, knebeskyttere, belter og mørke munnbind – for å nevne noe. Alt i svart.

Ifølge guttene kommer trenden fra Asia, og var veldig populær for et par år siden. Den har den siste tiden også blitt stadig mer populær i Europa.

Edgar liker å blande den militære stilen med basic streetwear. Foto: Privat

– Grunnen til at jeg liker det er at absolutt alle kan se bra ut i denne stilen. Det er ingen kriterier for hvordan du må se ut fra før av, fordi man blir såpass anonym, sier Edgar.

De har valgt å gå ulike retninger innenfor «darkwear»-stilen. Mens Edgar liker å blande den militære stilen med basic streetwear, roper Sondre sin stil mer goth ifølge han selv.

Sondre sin stil er mer gotisk. forklarer han. Foto: Privat

– Denne stilen skiller seg ut fra vanlig streetwear. Det er det jeg liker. Jeg har mange generelle techwear-plagg, som jeg kombinerer med en mer goth-aktig stil. Mange av buksene mine har fire ekstra lommer på fronten og jeg har hylstere jeg kan ha på lårene, forklarer Sondre, som anslår å ha brukt rundt 10 000 kroner på techwear-plagg den siste tiden.

Klærne er ikke noe de går rundt i til vanlig, men en stil de uttrykker seg gjennom av og til. Foto: Synne Mauseth

Mer anonymt

Sondre forteller at han tidligere har slitt med eget selvbilde. Å uttrykke seg gjennom denne stilen har hjulpet på.

– Hvem som helst kan se kul ut med denne stilen, mener han.

Både han og Edgar håper at de kan spre klesstilen i Norge gjennom Instagram. Det er når de tar bilder at de bruker techwear-klærne sine.

– Det er mange som er usikre på seg selv, men med denne stilen nailer man et outfit uansett. Den er svart og tøff. Det jeg liker aller best er at alle er velkommen i denne klesstilen, sier Edgar.

Han var fra før av opptatt av klær, men interessen har vokst etter at han oppdaget techwear-stilen på Instagram for halvannet år siden. Mye av inspirasjonen finner de fra den britiske rapperen Scarlxrd.

– Jeg er glad i svart, og unikt for stilen er at de går med ansiktsmasker og trekker capsen langt ned. Det er ganske anonymt, sier Edgar.

Guttene har forståelse for at mange kan synes at de ser skumle ut. Det er imidlertid ikke intensjonen deres. Foto: Synne Mauseth