Ungdomspartiene FpU, Unge Høyre og Unge Venstre foreslår nå at kommunen selv skal kunne velge om de vil la utesteder skjenke alkohol til klokken 04.00. Det skriver Aftenposten.

- Det vil føre til et bedre uteliv, sier leder i FpU, Atle Simonsen, til Aftenposten.

Lik trd.by på Facebook

- Må komme til enighet

FpU-leder Atle Simonsen og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise mener at innføringen ikke bare vil gi bedre inntjening i bransjen, men at det også vil bety større differensiering av utelivet.

Forslaget er det motsatte av hva samarbeidspartiet Krf ønsker. De tror likevel at moderpartiet kommer til en enighet i Stortinget.

Les også: 7 ting du kan gjøre i #trd i helga!

- I stortingsprogrammene er alle de tre partiene for mer liberale regler. Det vil være flertall for dette i Stortinget, sier Riise i Unge Høyre til Aftenposten.

Unge Venstre-lederen Tord Hustveit sier det er en fordel dersom man får en avtale der også KrF er med, og er klar i talen om Krf sier nei til forslaget.

- Jeg mener dette er noe vi bør kunne enes om uansett, men det er en fordel om alle er med, sier Hustveit.

- Skal være restriktiv

I Kristelig Folkepartis Ungdom er de ikke spesielt imponert over forslaget.

Les også: Date en trønder? Ikke kødd med dette

- Hovedlinjen er at alkoholpolitikken skal være restriktiv og ansvarlig. Med klokken 02.00 er vi enige med politiet, helsevesenet og organisasjonene. Det er ingen som foreslår skjenking til klokken 04.00 bortsett fra utelivsbransjen, sier ungdomspartileder Emil André Erstad til Aftenposten.

Hva mener du?