Eksamensstresset har tatt mange studenter, men det er likevel viktig å ta seg noen pauser fra lesinga! Her er noen ting du kan gjøre i Trondheim denne helga:

Følg trd.by på Facebook

Torsdag 21. april

Mathias og Niklas fra Verdens Rikeste Land kommer til Studentersamfundet. De skal snakke om innenriks, utenriks og personlig riks, men hovedtemaet er likevel fremtiden. Fra 21.00.

Nidaros Blues starter på torsdag. Her fra i fjor med Ruthie Foster. Foto: Pål Haugbro

Nidaros Blues arrangeres for 17. gang, og på torsdag kjøres alt i gang. Artister som Shayna Steele, Chris Thompson og Henning Kvitnes skal spille på Royal Garden.

Fredag 22. april

Violet Road skal ha ekstrakonsert på Byscenen på fredag. Albumet deres «Back to the Roadshow» ble et av Sony Musics aller mest solgte i fjor, og nå får du høre de spille både gamle og nye favoritter. Fra 18.00.

Det er norgespremiere på filmen "Pyromanen". Det handler om ei bygd, der brannsjefens sønn har tent på en rekke branner i bygda. Se hvordan bygda håndterer det på Trondheim Kino fra 18.00.

Shining opptrer på Brukbar/Blæst på fredag. Foto: Janne Solemsløkk

Bandet Shining skal opptre på Brukbar/Blæst, Høsten 2015 kom den syvende studioskiven, «International Blackjazz Society», og nå skal de spille med en kombinasjon av jazz, prog og metall. Fra 21.00.

Her er 7 ting som irriterer oss ute på byen.

Lørdag 23. april

Interessert i vegansk mat? På lørdag arrangeres Trondheim Vegan Fair på Verkstedhallen. Her blir det både salgsboder, foredrag og moteshow. Etter festivalen blir det også etterfest på DIGS. Fra klokken 10.00.

Det trondheimsbaserte bandet Blånæggel spiller på Byscenen på lørdag. Ifølge arrangementet spiller de "scændipunkrock som sparker deg i trynet". Ja. Fra 21.00.

Lyst til å være russ igjen for en dag? På lørdag kan du nettopp det! Foto: PÅL HAUGBRO

Hvis du har lyst til å oppleve russetiden igjen, er det X-russefest på lørdag, og det ser ut som over 2000 allerede har tenkt seg dit. Ta på deg russeboksa di (hvis den fortsatt passer), og ta turen til Festningen. Fra 12.00.

Lite igjen av stipendet? Disse plassene gir deg studentrabatt i Trondheim.

Søndag 24. april

Rosenborg møter Viking på søndag. Foto: MARIANN DYBDAHL

Rosenborg spiller mot Viking, og det hele skjer på Lerkendal fra klokken 18.00.

På Work-Work blir det arrangert spillkveld på søndag, og det er spillklubben Hexagon som arrangerer. Det blir både brettspill og rollespill fra klokken 12.00.

Selvpleie-søndag? Her er 7 geniale og billige spa-produkter du lager selv!