Det er flere spennende og varierte arrangementer denne helga. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events.

Olavsfest

Hvor: Ulike steder i byen

Når: Til og med lørdag

Mange samlet seg til Vestfrontmøtet mandag, som er hver dag under hele festvalen klokka ett. Foto: Helene Mariussen

Årets Olavsfest er godt i gang, og har en rekke spennende arrangementer å by på nå til helga. For å nevne noe, kan du dra på Litteraturhusets bokbutikk på torsdag, oppleve både The Cardigans og September When i Borggården eller åpen mikrofon med Amanda Tennfjord i Vår frue kirke på fredag, eller selvfølgelig høre Highasakite på lørdag - også i Borggården. Se større oversikt på trd.events!

Bryggerifestivalen

Hvor: Bakgården til Trondheim Katedralskole

Når: Torsdag til lørdag, klokka 12.00 til 23.00

Bryggerifestivalen tok ingen skade av å flytte til skolegården ved Trondheim katedralskole i fjor. Den gang ble det nemlig satt rekordomsetning og -besøk. Foto: Mariann Dybdahl

Bryggerifestivalen i Trondheim er en hyllest til bryggekunst og lokalmat, der smak og matkultur står i fokus. Møt bryggere fra inn- og utland, og de har også med sider-, mjød- og kaffebryggere.

Trøndersk Matfestival

Hvor: Midtbyen

Når: Torsdag til lørdag, klokka 11.00 til 19.00 (18.00 på lørdag)

Her fra festivalen i fjor! Foto: Finn Walther

Som hånd i hanske med Bryggerifestivalen er det selvfølgelig matfestival! Fra spiskammers og tappekran, fra hav til høgfjell. Over 180 utstillere fyller Trondheim denne helga.

Trettendagskvelden

Hvor: Rabarbraparken på Bakklandet

Når: Fredag, lørdag og søndag klokka 19.00

I 2017 prsenterte Rabarbrateateret forestillingen «Riv skiten!». Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Hver sommer fylles Bakgården på Bakklandet med farger, musikk og glede. Denne gangen er det en Shakespeare-komedie på Sparbumål som står på menyen. Stykket er en god gammeldags forvekslingskomedie – rollene gir seg ut for å være noen de ikke er og så går selvfølgelig alt galt. Forestillingen gjentas hver kveld til og med søndag 11. august, les mer på trd.events!

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag

Denne helga er det premiere på tre ulike filmer, og det kan se ut som noen skikkelige godbiter. Du kan se «Fast & Furious: Hobbs & Shaw», «Late Night» og «Mio - Eventyr i Middelhavet». Snurr film!

Nostalgic weekend

Hvor: Klæbu Travbane

Når: Fredag til søndag

Denne helga handler det om amerikanske biler opp til 1960! Det blir ovalbaneløp, bilutstilling, «swap meet» med amerikanske bildeler og konsert fredag kveld.

Åpning av nytt kollektivsystem

Hvor: Kongens gate

Når: Lørdag klokka 12.00

Metrobussene settes i drift nå på lørdag. Foto: Rune Petter Ness

Nå på lørdag rulles omsider det helt nye kollektivsystemet ut i Trondheim. Det blir offisiell markering ved Trondheim Torg, der blant andre Mads Bones, Olve Løseth og Kyrre Havdal fra Trøndelag Teater kommer. I tillegg blir det snorklipping, kakeservering, metrobussvisning, konkurranse med premier og ansiktsmaling for de minste.

Konsert i Parkgården

Hvor: Parkgården, Vår frues gate 4

Når: Lørdag fra klokka 17.30

Her kan du oppleve variert musikk på lørdag. Foto: Emma Dahle Moe

Trondheim befalsforening arrangerer konsert i Parkgården første lørdag i august. Det blir både opera, jazz og saksofonkvartett med mer. Les mer på trd.events.

Ranheim - Brann

Hvor: Extra Arena

Når: Søndag, kampstart klokka 18.00

I tillegg til ny hjemmekamp klokka 18, inviterer Ranheim til en samling to timer før kampen. Det blir foredrag med en av klubbens ledere, der du kan bli bedre kjent med Ranheim og lære om hvordan klubben arbeider med å utvikle en klubb, av og for trøndere. Trener Svein Maalen vil også komme innom og si noen ord om forventningene til kampen. Les mer på trd.events.