- Vi er så ferske som det går an å bli, så dette er veldig spennende. Det er mye å sette seg inn i, men vi har snakket med mange tidligere stamgjester som er sjeleglade for at det åpner igjen, sier daglig leder Kåre Saksvik. Sammen med sønnen Jim Kenneth Saksvik og Sverre Nilsen driver han nå den gjenåpnede baren.

16. juni 2016 åpnet ikke en brun - men en grå bar, nemlig Grå bar i Olav Tryggvasons gate. På sensommeren i fjor stengte den derimot dørene. Nå har Saksvik senior og junior og Sverre Nilsen tatt over baren med alt av inventar, og er i full drift.

- Den 19. januar åpnet vi uten noen form for annonsering, for å teste ut diverse ting. Offisiell åpning var på lørdagen som var, forteller Kåre Saksvik.

- Det sosiale rundt baren er essensielt

Kåre Saksvik forklarer at tidligere gjester vil kjenne seg igjen - det er ikke gjort store endringer hverken utvendig eller innvendig.

- Puben er basert på den store baren som står midt i lokalet, som blir som før. Det er det sosiale rundt bardisken som er det essensielle på denne typen bar.

- Litt av nøtta er å få lokalet til å vises, og vi håper at det vil både vises og høres når det spilles musikk. Vi håper at dette er savnet og blir et godt tilskudd til byen vår.

Mye livemusikk

De nye driverne ønsker nemlig å satse på å være en arena for mye livemusikk, og da for spesielt blues.

- Det blir mer livemusikk, med lørdagsblues hver lørdag gjennom vår- og høstsesongen. Det blir både lokale musikere og tilreisende. Jeg tror dette vil bli veldig bra, sier Kåre Saksvik.

Lørdagsbluesen skal foregå på dagtid mellom klokken 14 og 16 hver lørdag, og planen er også å ha forskjellige typer livemusikk på kveldstid også.

- Forrige lørdag var det stinn brakke under bluesen, det var helt fantastisk. Det at Olavspuben er nede er et minus for byen, og Troll har tatt over jazzen. Jeg tror vi vil supplere hverandre fint, og vi prøver å følge med på hva folk vil ha.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no