Tidligere i november deltok Ingrid Skaue Øines, barsjef ved To rom og kjøkken, i en av verdens største bartenderkonkurranser - Bacardi Legacy.

Det hele foregikk i London over to dager. Målet var å kvalifisere seg til verdensfinalen, som foregår i Berlin neste år.

Over 30 deltakere fra Nord-Europa stilte opp i London, tre av dem fra Norge. Kun én av nordmennene kunne sikre seg en Berlin-billett. Da er det kanskje ikke så rart at Øines ble svært lykkelig da hennes navn ble ropt opp av dommerpanelet.

- Det føltes helt uvirkelig, egentlig. Det tok litt tid før jeg endelig innså at jeg vant, sier Øines til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Tøff konkurranse

Barsjefen spår at det blir en tøff konkurranse i Berlin.

- Det blir veldig spennende. Da skal jeg jo konkurrere mot noen av de beste bartenderne fra hele verden. Mange av dem med lang erfaring i bransjen, sier Øines, som har jobbet som bartender i et halvannet år.

- Jeg er ganske fersk, men jeg stortrives som barsjef. Jeg har jobbet i servicebransjen, og har jobbet lenge for å komme meg inn i barmiljøet. Det var da jeg begynte å studere her i Trondheim at jeg endelig fikk det til, legger Øines til.

Ingrid er ikke den eneste talentfulle bartenderen i byen: Jørgen (25) ble i fjor kåret til Nordens beste bartender

«Cuban Pete»

Frem til mai skal hun jobbe videre med vinnerdrinken, Cuban Pete, som hun danket ut motstanderne med i London.

- Navnet er inspirert av sangen «Cuban Pete». Selve drinken er inspirert av lekende latinske rytmer, smaker og en åpen kultur. Den består kun av ingredienser med latinske smaker, og det jeg vil oppnå med drinken er at folk skal føle seg bra.

- Det er jo i bunn og grunn det vi bartendere ønsker å oppnå. At folk i baren eller restauranten skal nyte øyeblikket og ha det hyggelig sammen, legger hun til.

Randi (20) har kun smakt alkohol én gang: - Jeg ser ikke noe stort poeng i å drikke

Og hvis du vil oppleve Cuban Pete på egenhånd, så er det bare å følge denne oppskriften:

  • 5 cl Bacardi Carta Blanca

  • 2 cl White Creme de Cacao

  • 2 cl limejuice

  • 2 cl kokosnøtt vann

  • 7-8 mynteblader

BYÅSEN: Slik blir Trondheims nye pol