På Raus bar i Midtbyen er det drinker som står i fokus. Det gjør det også på sure høstkvelder, og vi har utfordret bartender Lasse Sjaastad (28) til å mikse sammen sine favoritter som holder deg varm en kald kveld!

Lik trd.by på Facebook

Her er Lasses høst-favoritter:

1. Honkey Dorey

- Når vinden blir frisk ute, er denne perfekt å varme seg på. Dette er en krydret drink med innslag av både ingefær og koriander, samtidig som den er frisk. Dette er nok en av de mest populære drinkene på vår meny, forteller Sjaastad.

Dette trenger du:

4 cl Tangueray

2 cl Honningsirup

2 cl Lime

2 dæsh med Angostura Orange Bitter

Ingefær

Koriander

2. Smashing Pumpkins

- Denne er litt inspirert rundt hypen med den «Spicy Pumpkin latte»-drikken til Starbucks. Her har vi laget vår egen gresskarsirup med masse godt krydder, og denne smaker nesten litt jul. Fin for å varme seg litt når snøen kommer, sier Sjaastad.

Du trenger:

5 cl Bourbon

3 cl gresskarsirup

1,5 cl sitron

2 dæsher med Angostura Orange Bitter

3. Matador

- Dette er mer en klassisk cocktail med mer smak av sprit. Likevel er den utrolig frisk. Denne skal ikke ristes, for da forringer man smaken av alkoholen. Så serverer vi den i en iskald stålkupett, sier Sjaastad.

Du trenger:

3 cl Don Julio Reposado

2 cl Dry Curacao

2 cl Cocchi Americano

Ut i Trondheim i helgen? Her finner du byens billigste halvliter!

4. Duck U Halloween Edition

- Dette er en drink vi har på menyen hele året, men vi har laget en egen Halloween-variant. Her har vi faktisk i litt blekksprutblekk for å få den kule sorte fargen. Drinken i seg selv er veldig frisk og syrlig. Også pynter vi litt med en badeand, og det er jo litt humor, sier Sjaastad.

Du trenger:

5 cl Plantation

2 cl Dry Curacao

3 cl Lime

1,5 cl sucker

1 dæsh blekksprutblekk

5. Johnnie & Ginger

- Er du litt forkjøla og i dårlig form, er denne perfekt. Tar garantert knekken på sykdommen! Her har vi tilsatt litt røyk i selve kannen, som en ekstra effekt. Dette er en varm drink, og kanskje den voksne varianten av ingefærte, sier Sjaastad.

Du trenger:

5 cl Johnnie Walker Gold Label

2 cl honning

5 skiver med fersk ingefær

12 cl varmt vann

Mer glad i øl enn i drinker? Her er ti ting du trenger å vite om øl!