For noen dager siden la stjernekokk Lars Erik Vesterdal ut et bilde av en spesiell rett - en melbillelarve-salat.

- Jeg var litt skeptisk til å begynne med, men jeg er jo en nysgjerrig kokk som elsker å prøve nye ting på kjøkkenet, sier kokken Lars Erik Vesterdal, som er daglig leder ved den nye restauranten på Solsiden, NordØst.

Melbillene i salaten var friterte, men han testet også ut smørstekte larver. Som sagt var han skeptisk i starten, men sluttresultatet begeistret kokken.

Lik trd.by på Facebook

- Nøtteaktig smak

- Det ble faktisk overraskende godt, sier Vesterdal.

- Kan du beskrive smaken?

- Det blir litt som å beskrive hvordan en tomat smaker. Jeg tenkte at det ikke kom til å smake noe i det hele tatt, men insektene har en veldig egenart. De smørstekte insektene hadde en litt nøtteaktig smak. De friterte var mer som snacks og smakte litt som pommes fries, sier Vesterdal.

Her server Lars Erik Vesterdal litt mer stueren mat. Bildet er tatt i 2013, da han jobbet ved Scandic Nidelven. Foto: jens petter søraa

Larveoppdrett i Trondheim

Larvene stammer fra Myldregard AS, som har som mål om å importere insekter til matbruk her til lands.

- Vi har ikke mulighet til å omsette insektene ennå, vi måtte derfor få en godkjenning fra Mattilsynet før Lars Erik kunne eksperimentere med larvene, sier Ida Hexeberg Rustad, en av gründerne i Myldregard AS.

Insektene som ble brukt i eksperimenetene er kortreiste. De kommer fra larveoppdrettet til Rustad, som hun har på badet sitt i Trondheim.

- Larvene stammer fra en dyrebutikk og de blir vanligvis brukt som levende fòr til skorpioner, sier Hexeberg.

Blir ikke på menyen med det første

Forskere tror at insekter blir mer vanlig på matfatene i fremtiden. Det tror også Lars Erik Vesterdal.

- Når mine barnebarn vokser til, det er mange år til, så tror jeg insekter blir vanlig kost, sier Vesterdal.

- Blir det insekter på menyen til NordØst, da?

- Nei, nei, absolutt ikke! Vanlige folk er nok ikke modne for det ennå, det er nok altfor tidlig å begynne med det, mener kokken.