For de som denne helga kan se fram mot ei uke med fri, har vi laget en oversikt over noe av det som skjer framover og hvilke aktiviteter man kan slenge seg med på.

Lørdag holder Ørjan Burøe sin første soloforestilling, selv om han har reist rundt som komiker i over 18 år. Foto: Anders Holstad Lilleng

Ørjan Burøe - Fordommer

Når: Lørdag 7. oktober, start klokken 18.30 og 21.00

Hvor: Olavshallen Lille Sal

Fulgt med på serien Bloggerne, eller vært fan av Latter Live? Da har du sikkert fått med deg Ørjan Burøe! Lørdag holder han sin første soloforestilling, selv om han har reist rundt som komiker i over 18 år.

Forestillingen tar for seg tabubelagte tema som sjalusi, sorg og fordommer, til de mer hverdagslige ting. Her vil det være tette punchlines og mye latter.

Glødende Kveldstur på Nidelva

Når: Hver fredag, lørdag og søndag, start klokken 19.30

Hvor: Trondheim Spektrum

Selv om det er fint å padle langs Nidelva på dagtid, kan det være enda mer unikt og spektakulært på nattestid. Hver helg kan du bli med på padleturen som tar mellom en eller to timer, der leieprisen inkluderer utstyr. Turen kan passe til alle, og kan by på et skue av Trondheim som du kanskje aldri har sett før.

Går du med en drøm om å kunne lage ditt eget øl, kan du få muligheten til å lære nettopp det. Foto: Anita Arntzen

Bryggekurs med ØX Tap Room

Når: Lørdag 7. oktober, start klokken 11.00

Hvor: Øx Tap Room

På hovedanlegget på ØX Tap Room kan du bli med på en hel bryggeridag på rundt åtte timer. Inkludert i prisen får du lunsj, ølsmaking av øl under produksjonen og mulighet til å ha med seg værter hjem.

Denne dagen vil det produseres ikke mindre enn rundt 600 liter vørter, med alle de arbeidsoppgavene dette medfører. Alt gjøres sammen med en av bryggerne på ØX.

Open play: Reball-turnering

Når: Søndag 8. oktober, start klokken 15.00

Hvor: Trondheim Paintball

For første gang arrangerer Trondheim Paintball åpen dag, som betyr at du kan komme alene eller ta med vennene dine for en actionfylt opplevelse! Det vil være en såkalt Reball-turnering, der du skyter med gummikuler i stedet for malingskuler.

Deltakerne vil bli delt inn i lag med fem spillere på hvert lag, og lagene spiller helt til det gjenstår et vinnerlag. Turneringen spilles på innendørs kunstgressbane.

Meditasjon

Når: Mandag 9. oktober, klokka 15 og 17.

Hvor: Knaus

Uka-festivalen spanderer ikke bare fart og morro i årets utgave. For deg som kanskje trenger å slappe av litt etter helga, har de også flere meditasjons-sessions i programmet.

- Mange som praktiserer meditasjon sier de opplever bedre helse, større selvtillit, ro og økt tilstedeværelse. Dette er alle elementer som vil gjøre studentlivet lettere, skriver de i programmet.

I mandagens andre økt er det mer spesifikt musikkmeditasjon det går i.

- Musikk er kjent som balsam for sjelen, og på denne seansen med Trondheim Meditasjon vil du virkelig oppleve hvordan tights og toner hører sammen.

Om du ikke har fått tatt sats i eldoradoet av trampoliner i Rush Trampolinepark ennå, kan dette være perfekt i høstferien Foto: Helene Mariussen

Rush Trampolinepark

Når: Hver dag i høstferien, mandag til fredag fra klokken 10.30, lørdag fra 10.00 og søndag fra 09.00

Hvor: Rush Trampolinepark

Om du ikke har fått tatt sats i eldoradoet av trampoliner i Rush Trampolinepark ennå, kan dette være perfekt i høstferien! Uansett alder, kan det være gøy å hoppe på vegger og tak i Trondheims eneste trampolinepark.

Her kan du øve på hopp og triks, kaste deg i skumgroper fra høye tårn, spille basket- eller kanonball på trampolinebane eller kjempe som en gladiator. På kveldstid blir det rigget opp med DJ!

Kolstad - Bodø og Byåsen - Storhamar

Når: Onsdag 11. oktober, start klokken18.30

Hvor: Trondheim Spektrum

Denne kvelden er det klart for sesongens første dobbelkamp i Trondheim Spektrum! Byens to elitelag, herrelaget Kolstad og kvinnelaget Byåsen skal lage dobbel underholdning. Først skal Kolstad spille mot Bodø, og deretter blir det et oppgjør mellom Byåsen og Storhamar.

Comedy Night

Når: Torsdag 12. oktober, start klokken 20.00

Hvor: Olavs Pub

Stand Up Trondheim arrangerer, og torsdag vil noen av de beste og mest spennende komikerne fra hele landet samles på én scene. Denne kvelden med Henrik Fladseth, Tor Inge Ulveseth, Marius Thorkildsen, Ole Andreas Klevan, Babek Nemati, Stian Foss.

Walk for freedom

Når: Lørdag 14. oktober, start klokken 11.30

Hvor: Torget, ved Torgscenen

«Walk for freedom» er en kampanje der målet er å skape oppmerksomhet rundt menneskehandel, og denne stille marsjen holdes parallelt i 600 byer i 50 land! Her kan du være med og ta noen skritt og stå opp for de 45 millioner mennesker som er ofre for menneskehandel i verden i dag.

Øl-yoga

Når: Lørdag 14. oktober, start klokken 17.00

Hvor: Austmann Bryggeri, Trolla

Her kan du kombinere en leken og annerledes yogatime med å dra på åpent bryggeri! Austman og Yogathletica arrangerer øl-yoga i bryggeriets lokaler i Trolla. Det er også fullt mulig å bli med på en av delene. Det vil også være en foodtruck der!

Vil du avslutte med litt sportslig input? Ta turen innom å se Byåsen spille mot Dunarea Bralia i høstferiens siste dag. Bildet er fra da Byåsen møtte Larvik 20. september. Foto: Morten Antonsen

EHF Cup Kvalik: Byåsen - Dunarea Bralia

Når: Søndag 15. oktober, klokka 18.

Hvor: Trondheim Spektrum

Vil du avslutte høstferien med litt sport, kan du ta turen innom Trondheim Spektrum når Byåsen møter Dunarea Bralia i EHF Cup kvalik.