Jørgen Dons ble nordisk mester i drinkmiksing i 2015, og siden den gang har han deltatt som dommer på nordisk nivå. Heldigvis trenger du ikke å ha vunnet i mesterskap for å lage en god drink, men et par tips fra en mester kommer godt med. For å lage gode drinker krever det at du bruker litt tid, på samme måte som en god middag ofte krever litt lengre tid på kjøkkenet.

- Mitt ønske er at folk skal drikke bedre, ikke nødvendigvis mer, men godt, sier Dons.

HER FINNER DU oppskrift på alkoholfrie drinker

1. La Paloma

Foto: Eva Ersfjord

Du trenger:

4 cl Tequila

0,5 cl Agavesirup

1 cl Limejuice

San Pellegrino aranciata rossa

En liten dæsj saltløsning

- Denne er kjempelett å lage. Den har en base på tequila, og man kan si den er i margaritafamilien. Denne bygges i glasset, og om du ikke lager saltløsning, så kan salt sprinkles i drinken. Det er viktig at tequilaen du bruker er laget på 100% algave.

2. Pimms Ginger

Foto: Eva Ersfjord

Du trenger:

4 cl Pimm's

Ginger beer

- Dette er en sommerdeilig drink laget på Pimm's. Pimm's er en britisk telikør som er basert på gin. Start med å legge ferske agurkskiver i glasset, det gir en god og frisk smak. Jeg anbefaler å bruke Ginger Beer fra Thomas Henry da den er sterk i ingefærsmaken, og har mindre sukker i seg. Topp drinken med friske frukter etter eget ønske. Det er kjempegodt med jordbær i denne.

SER DU PÅ PARADISE HOTEL? Denne gjengen flytter sammen.

3. Gin Gin Mule

Foto: Eva Ersfjord

Du trenger:

4 cl Gin

1,5 cl Ferskpresset lime

1,5 cl Sukkerlake

Fersk mynte

Ginger Beer

- Denne drinken er i Moscow Mule-familien, som jeg vil si er en av de mest populære drinkene i Norge for tiden. Den skal shakes og toppes med ginger beer. Det er essensielt å bruke mye is. Store isbiter er bra, unngå å bruke isbiter du får kjøpt ferdig på butikken. Kjøp mynte hos orientalske butikker, og ikke den tradisjonelle norske dagligvarehandelen da du kan få store, fine og billige bunter der.

4. Luksus Breezer

Foto: Eva Ersfjord

Du trenger:

4 cl Rom

6 cl Melonkordial

1,5 cl Sitronjuice

- Dette er definitivt min guilty pleasure. Det er en drink helt uten tilsetningsstoffer, og min tolkning av en klassisk bacardi breezer. Melonkordial lager du vet å blande 8 deler melonjuice med to deler sukker. Drinken skal shakes.

5. Klassisk Daiquiri

Foto: Eva Ersfjord

Du trenger:

5 cl Rom

3 cl Limejuice

2 cl sukkerlake

Frukt eller bær etter eget ønske

- Jørgens all time favourite. Den er syrlig, fresh og forfriskende. Du kan tilsette frukt eller bær etter eget ønske for å sette smak på drinken. Drinken må da shakes hardt for å få ut juicen av frukten. Et hett tips til sommeren er ha glassene i fryseren, så er de nedkjølt når du skal bruke de, og ser kul ut.

LEI AV KJIPE DATER? Her er Tinder-tipsene som funker