Og allerede før det har vært noe særlig omtale, så skal det være stor interesse for billettene til konserten i Trondheim med det klalssiske amerikanske sjokkrockbandet. W.A.S.P. og frontmann Blackie Lawless ble kjent på 80-tallet, med forholdsvis ville sceneshow og provoserende tekster. Nå, mange år senere, er det ikke samme buzz rundt bandet, men for mange vil det nok vekke oppsikt når de kommer hit uansett.

LES OGSÅ: Mew kommer til Uka

Og de har jo hatt sine sterke opplevelser i Norge, blant annet i Drammen, der formannskapet nektet dem å spille i 1986 som oppvarmere for Iron Maiden i Drammenshallen. VG brukte vendinger som «Blodbad stoppes» og «verdens verste voldsband». Bakgrunnen var nok hyppig bruk av kjøtt-rester, blod og andre effekter, spesielt i starten av bandets karriere. Musikalsk så lå bandet i samme landskap som Motley Crue, delvis inspirert av Alice Cooper, for å nevne noen.

LES OGSÅ: Carina Dahl setter Hitra på hodet

Frontmann Blackie Lawless var forbløffet over motstanden i Norge i sin tid – ikke minst siden det aktuelle sceneshowet verken inkluderte blod, hodeskaller eller kjøtt – og uttalte til Dagsavisen:

– Vi spiller bare teater. Det samme som Shakespeare, bare at musikken er annerledes. Og kom ikke å si at det ene er bedre enn det andre. Ingen, ikke du, og ikke jeg, har lov å si at det ene er bedre enn det andre, sa Lawless den gang.

Følg trd.by på Facebook

Også i Bergen så sent som i 2006 ble det bråk da W.A.S.P. meldte sin ankomst. Da lokalpolitikerne hørte at det kunne være snakk om et drøyt sceneshow, krevde blant andre nåværende Bergens-ordfører Trude Drevland (H) overfor iBergen.no at konserten burde stoppes – og at «denne type band» ikke burde få lov til å opptre for studenter, skrev Dagbladet.

Sjekk flere utelivssaker fra trd.by her

Men da W.A.S.P. opptrådte på Jevnakers rockeklubb The Untouchables i 2011, ledet Lawless, som er blitt kristen igjen, publikum an i en bønn for terrorofrene. Blackie Lawless tok også bandet sitt med seg til Tons of Rock i 2014. De skal også spille i Drammen i denne omgangen.

Så spørs det om de gamle sjokkrockerne i det hele tatt vekker noen form for reaksjon når de tramper inn i Trondheim.

LES OGSÅ: 9 typer vi HATER på konsert