Her er en guide til alle som aldri har vært på Bruce Springsteen-konsert i Granåsen før! Denne saken kan klippes eller printes ut og brukes som huskelapp.

Følg trd.by på Facebook og Instagram

 • Åpning: Området åpner klokken 16.00. Konserten starter 19.30.

 • Mat: Det blir mat fra ISS på Granåsen Arena til «vanlig festivalpris». Mat og drikke er ikke lov å ta med av sikkerhetsmessige årsaker. Det vil selges både glutenfri mat, og vegetarmat.

 • Transport: Både politiet og arrangør sier at det bare er å glemme å kjøre privatbil og rutebuss bort til konserten. Det blir satt opp shuttlebusser.

 • Trafikk: Både politi og arrangør melder at trafikken endres fra klokken 14:00. Det stenges ved Stavset, trafikkmaskinen ved Kolstad og Flatåsen, og Smistadvegen fra Ringvålvegen over til Kongsvegen. Dette vil vare til ut på natta, og det er bare shuttlebusser og naboer med egne passeringssedler som slipper gjennom.

 • Shuttlebusser: Shuttlebussene vil gå allerede fra klokken 16.00 fra Munkegata og Leutenhaven og opp til Granåsen. Når konserten er over, vil det gå shuttlebuss med avslipp på Tonstad, Tempe og sentrum. Disse vil gå helt til Granåsen er tømt. Til sammen vil det være nærmere 100 shuttlebusser i omløp.

 • Sykkel: Sykkelparkering blir ved Shell-stasjonen rett ved Granåsen, nærmere Stavset.

Disse låtene spiller Bruce - sannsynligvis

Bor du i nærheten?

 • Naboer: Alle som bor i området skal ha mottatt et brev med en egen plasseringsseddel man må vise frem for å komme seg frem til egen bolig når trafikken stenges. Dette gjelder nærmere 2000 husstander rundt Granåsen-området.

 • Toalett: Det står 60 toaletter og 7 pissoarer på oversiden nærmest hoppbakken, mens på den andre siden er det bortimot flere hundre. Disse har godt med mannskap som sørger for at toalettene skal være rene og pene. Toalettene er unisex.

 • Kort og kontant: Du kan bruke både vanlige kort og kontanter inne på området. Arrangøren bruker ikke bonger eller «cash-less». Rådet fra arrangør er at det er best å bruke kort.

 • Klær: Regnponcho eller regnjakke er det lureste antrekket, selv om været blir skiftende. Det kan bli kaldt på kvelden også, så noe superundertøy kan være lurt. Av fottøy er støvler eller impregnerte joggesko å foretrekke. Det er ikke lov å ta med paraply av sikkerhetsmessige årsaker.

 • Ørepropper: Ordinære ørepropper deles ut gratis i Granåsen, men ta gjerne med egne spesiallagede.

 • Sitteplasser: Det er bare ståplasser i Granåsen, og det er ikke lov å ta med stoler. Sitteunderlag kan tas med, om du vil sitte i en skråning.

 • Trivselsråd fra arrangør: Kom tidlig for å sikre den beste plassen. Sørg for å få i deg nok mat og drikke. Vær forberedt på en lang konsert, og at alle ønsker å dra hjem samtidig. Derfor er det lurt å ta det litt rolig når konserten er over, og ikke leke førstemann hjem. Bli igjen for litt mat og drikke, slik at du lander litt – du er tross alt på et hoppanlegg, der det landes mye. Det blir servering frem til tolv natt til onsdag. Konserten skal være ferdig rundt klokken 23.

Adresseavisen følger konserten direkte fra klokken 15 i dag.

Rullestolbrukere

 • HC-rampe: På Granåsen er det et eget HC område. Dette området er helt utsolgt. Her er det solgt egne HC og ledsagerbilletter. Dette er et område på tribunen som er tilrettelagt for HC og rullestolbrukere. Eget HC toalett på dette området.

 • Øvrige rullestolbrukere/bevegelseshemmede: HC uten HC billetter kan benytte det ordinære publikumsområdet også, da store deler av arenaen er relativt flat med asfalt. Vi vil legge til rette med HC toalett for HC som oppholder seg på det ordinære publikumsområdet.

 • Ankomst med rullestol: Ankomst for HC vil være fra Ringvålveien, og inn Smistadveien. Når man kommer fram mot arenaen vil man bli møtt av egne verter som anviser videre vei inn mot arenaen. Handikappede og bevegelseshemmede anbefales å benytte HC taxi inn her. Samme kjørevei inn. Her er det kun kjøretøy for transport av rullestol og tilreisende HC som kan parkere da det er et begrenset antall plasser. Det blir ikke egne shuttlebusser for handikappede, men taxisentralen er varslet og er forberedt på økt etterspørsel.

 • Mat og toalett: Både utsalg av mat/drikke og toaletter er tilgjengelige for handikappede. I tillegg vil det være egne verter som kan hjelpe til med å få tak i mat og drikke, og bistå ved toalettbesøk.