«Det er umulig å få nok av Maggio. Heldigvis pleier hun å komme igjen og igjen», skrev vi da Veronica Maggio spilte i Storsalen i Studentersamfundet for halvannet år siden.

Og nå er artisten, som også har gjort lykke i Borggården under Olavsfestdagene, tilbake i byen. Hun tar enda et steg opp når hun kommer til Pstereofestivalen fredag 19. august.

Lik trd.by på Facebook

Dårlige veier er glemt

I en melding videreformidlet av festivalen, innrømmer Maggio at hun nok kan ha vært litt gretten i bussen sist hun og bandet turnerte Norge, mest på grunn av svingete veier og tynn kaffe. Men nå er alt tilgitt, sier hun.

- Jeg vil bare invadere Festival-Norge med mitt band og min splitter nye musikk. Jeg vil danse, skrike og synge. Og jeg vil at det aldri skal ta slutt, sier en heltent Maggio.

17. mars slipper hun singelen «Den första är alltid gratis», første smakebit fra det nye albumet som kommer i mai.

Hitmaskin

Veronica Maggio har en høy stjerne både her og i hjemlandet. Hun har gitt ut fire album, og fikk sitt gjennombrudd i Norge med låten «Måndagsbarn» fra andrealbumet «Och vinneren är…». Oppfølgeren «Satan i gatan» ble en kjempesuksess, med låter som «Jag kommer», «Mitt hjärta blöder» og «Välkommen in».

Hennes foreløpig siste album «Handen i fickan fast jag bryr mig» ga henne hits som Håkan Hellström-duetten «Hela huset», «Sergels torg» og «Hädanefter». Hun startet med 60-tallsinspirert retro-soulpop, men har etter hvert utviklet uttrykket mer mot tidløs popmusikk.

I Sverige har hun vunnet fem Grammis-, to P3 Guld- og tre Rockbjörn-priser. Blant dem publikumsprisen «Årets bästa liveact» på P3 Guld.