- Trappen er gammel og slitt og varmekablene fungerte ikke i vinter. Da var det på tide å bytte dem ut. Når det snør og fryser på blir det glatt i Trondheim. Det er viktig for oss at trappen er is- og snøfri hele året, sier daglig leder ved Studentersamfundet Nora Røkaas Hermansen.

Følg trd.by på Facebook

Mye vedlikehold

Til tross for manglende varmekabler i vinter har det det ikke vært fallulykker på trappen, ifølge Røkaas Hermansen. Men det skal være å komme helskinnet opp trappen foran studentenes storstue selv i de glatteste pensko.

- Dette er en av mange vedlikeholdsoppgaver vi gjør på huset, sier hun.

Nå blir det garantert is- og snøfritt foran hovedinngangen til Studentersamfundet i Trondheim. Arbeidet med nye varmekabler i trappen gjøres ferdig i sommmer. Foto: bård sande

Sommerarbeid

For å komme ned til de gamle varmekablene må hellene bort. Samfundet er stengt for sommeren og nå gjøres arbeidet i behagelig sommertemperatur for å være klar til høsten og vinteren.

- Kablene kan ikke legges om det er minusgrader og vi kan ikke gjøre det når vi holder åpent i studiesemestetet for da må vi kunne bruke trappa. Det er større sannsynlighet for å unngå kuldegrader i sommerferien enn i juleferien, derfor gjør vi det om sommeren, sier den daglige lederen.

Vedlikeholdsarbeidet, som også inkluderer varmekabler nederst på handicaprampen og i takrenner, koster rundt 300 000 kroner, opplyser Røkaas Hermansen.