Therese Myran og Mari Follinglo har startet pop up-galleri i Jomfrugata, i de gamle lokalene til Åhlens. Butikken åpnet 26. november, og varer til søndag den 11. desember.

- Det har vært veldig bra respons, sier Myran til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Pluss å møte kundene

Myran sier at det er tredje året på rad de har en pop up sammen, og at de vanligvis ikke samarbeider. Hun forteller at de har ulike uttrykk, både stramme og organiske. Dette tror hun gjør at de appellerer til flere.

- Men vi passer så godt sammen, det blir en rikere utstilling. Det gir oss veldig mye å samarbeide, og vi trives godt i lag, sier hun.

Slik ser galleriet ut på innsiden. Foto: Privat

Kunstneren forteller at de nok ikke kommer til å ha et fast galleri, selv om de kunne ha tenkt seg det. Men de synes det å ha pop up er flott, da de får muligheten til å treffe kundene.

- Vi har en del som følger oss, og de synes det er fint å kunne treffe oss. Ellers på kunstutstillinger er vi kun der en dag, og drar hjem igjen, forteller Myran.

Glad i pop up? Her har det også åpnet en midlertidig butikk

... og her har det poppet opp en frisør med 90-tallstema

300 kvm

Myran sier de også er veldig fornøyd med lokalet, da det er høyt under taket og har mye lys. Lokalet er på 300 kvadratmeter.

- Jeg tenker at folk som er interessert i kunst skulle kjent sin besøkelsestid, ler hun, og forteller at i fjor oppleve hun at folk kom uka etter og spurte om de hadde stengt allerede.

Myren tenker at de nok skal ha pop up igjen, og at det denne gangen har gått veldig bra.

- Men det har vært skikkelig skittvær, så folk har gått med paraply uten å løfte blikket. Men flere har kommet tilbake senere, og enkelte har kommentert at det minner dem om utlandet. Vi hadde besøk av noen københavnere som synes det var nesten som å være hjemme, sier hun.

NYHET: Dansk-inspirert interiørbutikk på plass i Trondheim