Den svenskeide kaffebarkjeden Wayne’s Coffee kom på manges lepper da de åpnet to filialer på henholdsvis City Syd i 2012 og Trondheim Torg i 2013. I februar 2014 møtte de på utfordringer på Trondheim Torg og slo seg selv konkurs. Like etter fikk kaffebaren nye eiere og åpnet på nytt.

Følg trd.by på Facebook

- Ikke stort nok kundegrunnlag

Den 31. oktober i år stengte de dørene igjen.

- Vi erfarte at det ikke var stort nok kundegrunnlag for oss, sier Tone I. Langbach, administrerende direktør i Wayne’s Coffee Norge, til trd.by.

160 kvadratmeter stor kaffebar inntar City Lade

Kaffebaren har hatt lokaler med utgang mot Prinsens gate. De har i tillegg en avdeling på City Syd, og Langbach presiserer at den fungerer veldig bra og har gode salgsøkninger hver måned.

- Årsaken til at det ikke har fungert ved Trondheim Torg er vanskelig å spekulere i, det kan for eksempel være at plasseringen i senteret ikke var optimalt for en kaffebar, sier Langbach.

«Dobbel espresso eller singel barista?»

- Hva skjer med de ansatte ved kaffebaren?

- Medarbeidere har fått tilbud om å starte å jobbe hos vår driver ved City Syd, sier direktøren.

Underskudd

Ifølge krsby.no legger Wayne's Coffee også ned sin kaffebar i Markens gate i Kristiansand. De påpeker at det er Pacamara Drift AS som har rettighetene til å drive Wayne’s Coffee-barer og å inngå franchiseavtaler i Norge, og skriver at selskapets underskudd har økt kraftig fra 2013, da resultatet var på -1,9 millioner kroner.

I 2014 var underskuddet på 13,8 millioner kroner, og i 2015 økte det til -16,3 millioner kroner.

Sum driftsinntekter har derimot steget hvert år. I 2015 var inntekten på 58 millioner, til sammenligning med 50,5 millioner i 2014, og 46 millioner i 2013, skriver krsby.no.

Du trenger ikke gå på cafe for å nyte kaffe. Her er 5 enkle steg til å lage god kaffe hjemme!