Det er flere spennende og varierte arrangementer denne helga. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Flettekurs for pappaer

Hvor: City Syd

Når: Torsdag klokka 16.00 til 19.00

Kjekt å kunne flette fine fletter? Foto: Shutterstock

Kurset har blitt holdt tidligere, og nå arrangerer frisørsalongen Nikita igjen flettekurs for pappaer! Det betyr popkorn, saft, kjærlighet og sjokolade til barna og diplom og nye ferdigheter til pappa.

Markering: Likelønn nå!

Hvor: Tordenskioldparken

Når: Torsdag klokka 17.30

Etter inspirasjon fra Island, og samtidig med aksjonene der, ble Likelønnsaksjonen markert i ti byer i Norge 24. oktober 2018. I år vil LO, UNIO, YS og Akademikerne at kravet om likelønn skal markeres den 14. november. Fra den dagen jobber gjennomsnittskvinnen gratis ut året. Les mer på trd.events.

Radioresepsjonen

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Torsdag klokka 19.00 og 22.00

Gutta fra Radioresepsjonen kommer til Samfundet! Foto: Trond Oldertrøen

Nå på torsdag kommer, Sagen-brødrene og Bjarte Tjøstheim til Storsalen og et klassisk postkasseshow! De inntar scenen to ganger denne kvelden, der det første er utsolgt men det andre ennå har tilgjengelige billetter - enn så lenge.

Trondheim dokumentarfestival - 10 år

Hvor: Trøndelag Senter for Samtidskunst/Fotofagskolen/Dokkhuset/Cinemateket

Når: Torsdag til søndag

I år er det jubileum for Trondheim dokumentarfestival! Etter ti år med de beste historiene fra en hel verden, vender de i år blikket mot historiene om byen vår og dokumentaristene den huser. Det blir utstillinger med en rekke fotografer, konsert, aktiviteter innen film, foto og kunst og visning av kortfilmdokumentarer. Les mer på trd.events!

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Denne helga er det premiere på fire nye filmer: «Doctor Sleep», «En hvit, hvit dag», «Midway» og «Yao». Snurr film!

Ørjan Burøe: Store gutter gråter ikke

Hvor: Olavshallen lille sal

Når: Fredag og lørdag

Komiker Ørjan Burøe på rød løper skal ha show i Olavshallen lille sal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I tre år har Ørjan Burøe reist med showet «Fordommer», og nå er han ute på tur med en ny, morsom og personlig forestilling. Det er totalt fire show, to på fredag og to på lørdag.

Boligmesse

Hvor: Trondheim Spektrum

Når: Fredag til søndag

Trenger du oppussingsråd? Da kan du ta turen til Trondheim Spektrum i helga. Her fra boligmessa i 2016. Foto: Vegard Eggen

Besøk helgens Boligmesse i Trondheim Spektrum og få inspirasjon til å sette i gang med dine prosjekter, enten det er hjemme eller på hytta, ute eller inne. Oppussingskjendisene fra «Tid for hjem» kommer, og det gjør også Halvor fra «Eventyrlig oppussing» og «sinnasnekker» Otto. Les mer på trd.events.

Nidaros Jets - Centrum Tigers

Hvor: Husebyhallen

Når: Lørdag klokka 15.00

Det er duket for ny hjemmekamp for Trondheims elitelag i basketball, Nidaros Jets. De lover fartsfylt basketball og god stemning når Jets tar i mot Centrum Tigers lørdag. Les mer på trd.events.

Julegatetenning

Hvor: Midtbyen

Når: Lørdag klokka 15.45

Askepott og prinsen skal tenne lysene i julegatene! Foto: Rune Petter Ness

Gateforestillingen «Syv nøtter til Askepott» settes opp igjen nok en gang når julegatelysene skal tennes. Forestillingen begynner på Cicignogns plass, tar deg gjennom Midtbyens gater og ender opp i toppen av Nordre gate. Les mer på trd.events.

Stor ståhei for ingenting av William Shakespeare

Hvor: Trøndelag teater

Når: Premiere lørdag

William Shakespeares forviklingskomedie Stor ståhei for ingenting forteller historien om forelskelse, manipulasjon og uærlighet ved hoffet i Messina på italienske Sicilia. Premieren er nå på lørdag, les mer på trd.events!

Jazz i 100 år

Hvor: Litteraturhuset

Når: Lørdag klokka 18.00

Hos Litteraturhuset feirer de at det er hundre år siden jazzen kom til Norge, og ønsker velkommen til foredrag med en av Norges fremste jazzhistorikere og konsert med et stjernelag av jazzmusikere. Les mer på trd.events.

Stein Torleif Bjella med band

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag klokka 21.00

Stein Torleif Bjella kommer til Byscenen med band. Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Stein Torleif Bjella kommer til Byscenen denne lørdagen, og tar med seg et band med noen av landets beste instrumentalister. Aldersgrensa er 18 år, dørene åpner klokka 20.00. Les mer på trd.events.

Putti Plutti Plott

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Lørdag og søndag

Putti Plutti Pott inntar Olavshallen denne helga. Foto: Aage Asphaug

Juleklassikeren er tilbake, tradisjon tro! På scenen spiller, synger og danser 30-40 lokale barn, sammen med voksne profesjonelle skuespillere og dansere. Det er tre forestillinger på lørdag, to på søndag.

Vintermarked på Svartlamoen

Hvor: Verkstedhallen

Når: Søndag klokka 11.00 til 16.00

Nå på søndag er det håndverk- og gjenbruksmarked på Svartlamoen, med en rekke utstillere. Her kan du handle alt fra hekla sjal, hjemmelagde skissebøker, hjemmelaget såpe, keramikk og smykker - for å nevne noe.