Vi elsker konserter! Men når havner ved siden av folk som på ulike måter ikke kan oppføre seg, må man nesten telle høyt inni seg for å ikke kaste bort godt øl med å helle det over hodet til vedkommende.

Vi har samlet de absolutt verste mennesketypene vi har møtt på konsert og laget denne lista, delvis inspirert av Rolling Stone Magazine. Du kjenner deg garantert igjen!

Lik trd.by på Facebook!

1. Fotografen

Du som tar bilder HELE konserten: Ja, det er i orden å ta noen bilder. Ta ett bilde, ta fem eller ta ti, men du trenger ikke 100 drittdårlige mobilbilder! Og husk at mobilen din faktisk er i veien for andre når du holder den oppe hele tida.

2. Videofotografen

En enda verre type, enn den såkalte fotografen. Dette er typer som filmer HELE konserten håndholdt med en middels bra mobiltelefon, fra midten av folkemengden. Gudene vet hva dere tullinger skal gjøre med materialet. Ikke gidder man å se hele greia på mobilen etterpå, lyden suger og Youtube er allerede overfylt av elendige konsertvideoer.

3. Facebook-terroristen

Å legge ut et bilde eller kort beskjed på ulike sosiale media er selvsagt helt topp, og slik det skal være. Men det er ikke nødvendig å sjekke Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, Pinterest, LinkedIn og e-posten din hvert annet minutt! Verden overlever uten deg i et par timer, men stemningen på en konsert blir ikke spesielt bra om alle skal stå og glo ned på skjermen sin. Se på scenen. Bidra litt!

4. Skravlebøtta

Ok, kanskje er det ikke favorittartisten din. Kanskje er det ikke en gang slik at denne konserten var det du ønsket å dra på denne kvelden, og ble dratt med av kjæreste eller venner. Eller kanskje du bare ville være der for å kunne skryte av det etterpå. Men, det betyr ikke at du trenger å bruke to timer av livet til alle oss andre på å skravle høl i huet vårt, når vi faktisk har lyst å høre på musikken og få med oss showet. Hold kjeft, eller syng med!

5. Rus-huer

Sånn som med å snæppe eller ta bilder; alt med måte. Folk som er steine som grustak eller fulle som dupper, i den grad at de knapt aner hvem som spiller eller hva de spiller; dere har da vel for fankern ikke noe på en konsert å gjøre. Å stirre fjernt helt feil vei i to timer, eller å kaste opp eksorsisten-style på konsertgjengerne rundt deg, er rett og slett dårlig stil og komplett idiotisk og irriterende. Grrrr….

6. Bråkmakerne

Konserter kan jo være en super anledning til å få ut energi på en god måte. Å danse møkkfull rundt i bar overkropp og forsøke å terge opp folk rundt deg til en slåsskamp, er ganske hjernedødt egentlig. Nei, det er ikke spesielt mange damer som tiltrekkes av blekfete, møkkings mannfolk som bare vil ligge i søla og slåss. Ta et boksekurs, din knøl!

7. Sitt ned-folkene

Er man på konsert, så må man anta at det kan være at noen liker den og både klapper og reiser seg. Så; ikke sitt der og rop «sætt dæ ned!» til de som står for å være med i konserten. Er du kommet på konsert, så får du heller bidra på best mulig måte. Så slutt og syt, innfinn deg med hvor du er og reis deg opp selv. Du skal se hele konserten blir bedre!

8. Favorittlåt-vrælerne

Alle artister prøver å blande inn ulike låter i konsertene sine, kanskje har de litt ulike hensyn som de ønsker å ta; nye og gamle låter, tid og sted og egen motivasjon. Ja, av og til kan det være irriterende å ikke få absolutt den låten DU er ute etter, men det er jo faktisk litt av spenningen også, hva de faktisk spiller. Så, derfor; ikke stå der i to timer og vræl ut tittelen på en bestemt låt. Det er ikke sikkert den kommer, og du bruker kanskje opp energien til både seg selv og de rundt deg, på å rope etter låter som ikke kommer. Konsentrer deg i stedet om det som faktisk spilles, så kanskje det blir en overraskelse eller en positiv opplevelse du ikke hadde ventet?

9. Narsissistene

Du er på konsert med alt fra flere hundre til flere tusen andre. Det betyr enkelt og greit at du faktisk må forholde deg til andre mennesker også. Det betyr at det ikke er greit at du dulter borti fem hundre andre mens du presser deg fremst med seks halvlitere i hver hånd. Det er så enkelt som dette: Sto du ikke fremst da bandet kom på scenen, så fortjener du fanden meg ikke å stå fremst etterpå heller, og i alle fall ikke tråkke på 60 tær og skvette øl på alle i ditt nærvær i din kamp mot scenekanten. First come, first serve.

Og, i selvransakelsens øyeblikk; hvilken konsert-type er du?