Torsdag 10.september

Trondheim Pride farger byen denne uka og i helga har de flere arrangementer som du kan lese mer om her. På torsdag klokken 18.00 kan du få med deg en debatt om identitet på Quality Augustin hotell og konferanse, og klokken 22.00 kan du kle på seg shortsen og kaste deg med på Beach Party på utestedet No 13.

Er livemusikk heller din greie kan du få med deg release-konserten til Trondheims-bandet Catching Cooper på familien. Disse kreative gutta har satset alt på musikken, og går på scenen klokken 21.00.

Klokken 22 denne torsdagskvelden kan du også få med den Steinar Sagen, Bjarte Tjøstheim og Tore Sagens Postkasse-show på Samfundet. Gutta fra radioresepsjonen kjører sendingen fra Trondheim denne gangen.

Fredag 11. september

På fredag går Trondheim Kulturnatt av stabelen og allerede klokken 16 kan du få med den åpningen på Torvet. Dit kommer blant annet kulturminister Thorhild Widvey, og etter det går det hakk i hæl med show, film, teater, kajakkpadling omvisninger. Mer om dette kan du lese her.

Gjør som 13 000 andre, følg trd.by på Facebook

Vil du få med deg et teaterstykke som har fått seks på terningen, kan kanskje Trine Lise Olsens «Æ har rett!» i Olavshallen være tingen. Adresseavisens anmelder ga henne tidligere en sekser for finnmarkingens innsats, og nå er hun tilbake på scenen klokken 18.30.

Trine Lise Olsen går på scenen med stykket "Æ har rett". Foto: Presse

Trondheim Pride holder fortsatt koken, og arrangerer både dragløp og drag- og queerfest denne fredagen.

Har du lyst på en litt roligere fredag kan kanskje kino være tingen. Denne uka er det filmene Welcome Back, Der vindane møtes, The Gift og Wendyeffekten som har premiere. Sistnevnte en norsk film med Linn Skåber i hovedrollen.

Linn Skåber spiller hovedrollen i Wendyeffekten. Foto: Filmweb

Lørdag 12. september

Lørdag kan du starte dagen med Midt-Norges største marked for nye og brukte vinyl- og CD-plater i alle sjangre og prisklasser. Trøndersk CD- og platemesse foregår på Byscenen, og åpner klokken 11.00.

Vinylplater preger Byscenen denne helga. Foto: Luke Macgregor/, Reuters

Klokken 13.30 går årets parade under Trondheim Pride av stabelen, og alle inviteres til å delta for å støtte.

Klokken 18 skal over 150 musikere og artister stille gratis opp på den åpne konserten for å samle inn penger til Flyktninghjelpen, i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet. Konserten overføres til storskjerm utenfor kirka og alle innsamlede penger går uavkortet til Flyktninghjelpen.

Lørdag byr også på en god dose musikk for de som ønsker det, og bergenske Yoguttene + Snap n´Crackle spiller på Rockheim, Sarah Evelyn spiller på Antikvariatet, Ivan Eve + Emile the Duke spiller på Brukbar/Blæst og Pål Angelskår lager liv på Samfundet.

Fant du ingenting som du liker? Fortvil ikke, her finner du ennå flere happenings denne helga.

Da gjenstår det bare å ønske GOD HÆLG!