Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med 14 av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Iladagan

Hvor: Ila

Når: Tirsdag til søndag

I Ilaparken og resten av Ila blir det mye aktivitet i helga! Foto: Line Pevik

Iladagan er en bydelsfestival med alt mellom himmel og fjord. Under årets program kan du for eksempel besøke det lokale markedet i Ilaparken på lørdag og søndag, med både barnas marked og byttemarked.

Både lørdag og søndag blir et også en rekke konserter! Les mer på trd.events.

Hendelser på Nyhavna

Hvor: Nyhavna

Når: Torsdag til søndag

Nyhavna er i ferd med å virkelig bli en spennende bydel. I helga kan du dra på en rekke arrangement her! Foto: Morten Antonsen

Denne helga vil bydelen Nyhavna fylles med liv! Det blir en historisk bildekavalkade, åpent atelier, kurs og foredrag! Les mer om de ulike delene av programmet på trd.events!

Musikk i de Trondhjemske gater

Hvor: Midtbyen, oppmøte Stiftsgårdsparken

Når: Torsdag og fredag, fra klokken 13.00

Tamburmajor John Ivar Knutzen i spissen for Luftforsvarets Musikkorps. Seks ganger i juni starter de her, i Stiftsgårdsparken, og tar med alle som ønsker på musikalsk byvandring. Foto: Håvard Jensen

I forbindelse med at Luftforsvarets musikkorps feirer 200 år, vil det være musikalsk byvandring gjennom Midtbyen denne torsdagen! Her blir det marsj, trim og lokalhistorie. Les mer på trd.events!

Utsikt og Innsikt – danseforestilling

Hvor: Ladestien, oppmøte ved Ute Klatrehall på Lade

Når: Torsdag, klokken 19.30

Har du lyst til å se en vandrende danseforestilling? Det kan du på torsdag kveld! En rekke dansere byr opp til en forestilling på rundt 30 minutter, som også er gratis. Les mer på trd.events!

Norsk Fotofagskoles avgangsutstilling

Hvor: Norsk Fotofagskole

Når: Fredag til søndag

Gjennom årene på skolen har studentene jobbet i ulike sjangre, og denne helga kan du se deres fotografiske prosjekter innen mote, kunst, reklame, reportasje, dokumentar og portrett!

Det blir DJ, bar- og matsalg, dansegulv og gratis inngang. Det er fri aldersgrense frem til klokken 21.00, etter det må du være 18 år.

Ladehammerfestivalen 2018

Hvor: Ladehammeren

Når: Fredag og lørdag

Slik så det ut da Holi-festival ble arrangert på Ladehammeren i mai. Nå er det tid for Ladehammerfestivalen 2018! Foto: Christine Schefte

Denne festivalen er gratis og åpen for alle! Denne helga går Ladehammerfestivalen av stabelen for niende gang, med kvelder fylt av musikk og overraskelser. Det blir hele 18 konserter fordelt på de to kveldene!

På dagtid på lørdag er det også barnas dag, under arrangementet Barnehammeren. Les mer på trd.events!

Konsert: Shame (UK) + support: Short Skirts

Hvor: Byscenen

Når: Torsdag, konsertstart 22.00

Det britiske bandet Shame har spilt både på by:Larm, Slottsfjell, Øya og Pstereo. Nesten alle datoer på deres europaturné er utsolgt, men de kommer til Byscenen denne torsdagen!

Kinopremierer

Hvor: Trondheim Kino

Når: Fredag, ulike tidspunkt

Nå i helga er det premiere på to nye filmer hos Trondheim Kino. Du kan enten ta en titt på det komiske westerneventyret «Vann over ild», eller oppfølgeren til den populære «Jurassic World» - nemlig «Jurassic World: Fallen Kingdom»!

Konsert: Revolver

Hvor: Kafé Skuret

Når: Fredag, klokken 21.00

Ulf Risnes (Tre Små Kinesere) og Øyvind Holm (Sugarfoot) har begge hatt et langvarig forhold til The Beatles. Det var denne lidenskapen som bragte dem sammen og som førte til at bandet Revolver så dagens lys tidlig på 2000-tallet.

Aldersgrensa er 20 år, og for å lese mer om konserten, besøk trd.events!

Folkehelsetorg

Hvor: Nordre gate

Når: Lørdag, klokken 12.00 til 14.30

Kanskje du vil være med på dette på lørdag? Foto: Nasjonalforeningen for folkehelsen

På folkehelsetorget blir det quiz og konkurranser for både små og store. Det blir mulighet til å måle kolesterolet ditt, få vite din kondisjonsalder og delta på quiz om hvilke matvarer som inneholder mest fiber. Det blir også mulig å snakke med noen fra Demenslinjen eller Hjertelinjen.

I tillegg kommer fotballjentene fra Trondheims Ørn, det blir konsert og det blir dans!

Hiphop- og reggaefest

Hvor: Alma's

Når: Lørdag, fra klokken 18.00

Lambsbread Sound feirer ti år i år, noe som skal feires med to fester til ære for alle fete folk i Trondheim som har kommet på deres arrangementer opp gjennom tidene.

Denne lørdagen blir det musikk fra en stor andel av byens rap-artister, som sammen skal gjøre korte sets sammen med Lambsbread Sound på Alma's! Arrangementet er gratis hele kvelden.

Ladekaia sommerfest

Hvor: Ladekaia

Når: Lørdag, fra klokken 18.00

På lørdag blir det sommerfest hos Ladekaia. Foto: Joachim Slettebak Wangen

Denne lørdagen blir det livemusikk fra artister som Adrian Jørgensen, Carina Dahl og Ingeborg Walther! Det er gratis inngang og trolig fullt hus, så om du har tenkt deg turen, kan det være lurt å komme i rett tid.

Topp7 - Trondheims råeste tur

Hvor: Start og mål ved Trondheim Spektrum

Når: Søndag, start alle løyper klokken 08.00 til 10.00

I helga kan du bli med på topptur til hele syv topper - her fra Storheia. Foto: Joachim Slettebak Wangen

Topp7 er Midt-Norges største turarrangement med en maksgrense på 3 200 deltakere. Turen er 30 kilometer lang, og går oppom 7 topper. Det er også tre kortere varianter. Les mer på trd.events!

Ranheim - Sarpsborg 08

Hvor: Extra Arena

Når: Søndag, kampstart 18.00

I den 13. serierunden er det tid for hjemmekamp for Ranheim, og Sarpsborg 08 kommer. Det skal allerede nå være solgt over 1 000 billetter!