Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her tar vi med hele 14 av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Nyttårskonsert: Hekla Stålstrenga

Hvor: Ranheim Kirke

Når: Torsdag, klokken 19.30 til 21.00

For femte år på rad arrangerer Ranheim menighetsråd nyttårskonsert, der årets artister er Hekla Stålstrenga. Det nordnorske bandet har hatt album som har vært nominert til Spellemannsprisen en rekke ganger. Les mer om konserten på trd.events.

Ranheim Kirke byr på nyttårskonsert med Hekla Stålstrenga torsdag kveld. Foto: Morten Antonsen

Konsert: Venner

Hvor: Studentersamfundet, Knaus

Når: Torsdag, klokken 21.00 til 23.00

Bandet Venner har kanskje allerede rukket å bli en snakkis i Trondheim. De var på norgesturné våre 2017, med de nyeste singlene «Naboen», «Dempet Støy» og «Kims Lek». Her er det gratis inngang, og aldersgrensa er 18 år!

Kinopremierer

Hvor: Prinsen og Nova kino

Når: Fredag, fra klokken 13.30

Hele seks filmer har premiere denne fredagen! Du kan for eksempel se filmen «Darkest Hour» om Winston Churchill under andre verdenskrig, familiefilmen «Jumanji: Welcome to the Jungle» eller «The Commuter», som handler om en forretningsmann som er på feil sted til feil tid og blir blandet inn i et kriminelt oppgjør.

I tillegg har du «Spacewalker» med den utrolige historien om de første rompionérene, «The Greatest Showman» med Hugh Jackman i hovedrollen, og «Wonder Wheel», en ny film av Woody Allen, med blant annet Justin Timberlake og Kate Winslet!

SUP-Yoga på Pirbadet

Hvor: Pirbadet

Når: Fredag, klokken 18.00

Glad i yoga, og glad i vann? Dette er et gjentakende arrangement, men årets første yoga på padlebrett er altså nå på fredag. Økta varer i 45 minutter med kvalifisert instruktør. Les mer om arrangementet på trd.events.

En, to, tre – ak!

Hvor: Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Når: Lørdag og søndag, klokken 12.00 til 16.00

Har du barn, småsøsken, eller bor det et barn der inne hos deg ennå? På lørdag kan du kose deg i akebakken på Sverresborg! Barn går gratis i følge med voksne. Les mer om akedagene på trd.events.

Kanskje en akedag denne helga hadde vært gøy? Det er meldt bra akevær! Foto: Siv Dolmen

Champagnelunsj

Hvor: NordØst

Når: Lørdag, klokken 12.00 til 16.00

Lyst til å starte lørdagen med noen bobler i glasset? Restauranten NordØst på Solsiden plukker opp tråden fra 2017 og fortsetter å arrangere champagnelunsj hver lørdag. I tillegg til boblene byr de på en egen champagnefjøl med dagens råvarer. De har også vanlig lunsjmeny.

Kanskje det frister med lunsj og bobler i glasset på NordØst på lørdag? Foto: Vegard Eggen

Pareoidolia Alpha Demo

Hvor: Work-Work

Når: Lørdag, klokken 12.00 til 18.00

I et halvt år har Lucidum Studio jobbet med dette spillet, et action/strategispill der du kan spille et romvesen som kan gi liv til alle gjenstander i verden. Høres det spennende ut? Bli med å test demoen på Work-Work!

På Work-Work kan du få være med og teste et helt nytt spill! Her fra da selveste Kristofer Hivju gjestet Work-Work i fjor. Foto: Stefan Kaliski

E-cup gruppespill: Byåsen Elite - Viborg

Hvor: Trondheim Spektrum

Når: Lørdag, klokken 17.00 til 20.00

Byåsen Håndball Elite møter denne lørdagen danske Viborg i E-cup gruppespill. Bli med for å heie fram håndballjentene! Les mer om kampen på trd.events.

På lørdag har Byåsenjentene hjemmekamp mot danske Viborg! Her fra kamp i Trondheim Spektrum i november. Foto: Håvard Jensen

Montage Dansekompani - Trippelbill

Hvor: Verkstedhallen

Når: Lørdag og søndag, klokken 18.00 til 20.00

I det yrende kreative miljøet på Svartlamon har det ganske nylig dukket opp en ny spire. En dansespire for å være mer spesifikk.

De fire trønderjentene Marthe Aagesen, Heidi Grøtte, Rebecka Lange og Emilie Thun startet i vår sitt egen dansekompani, «Montage». Førstkommende lørdag og søndag skal de holde sin første forestilling sammen. Les mer om billetter og forestillingene her.

De ambisiøse jentene inviterer til sin første forestilling allerede førstkommende helg, både lørdag og søndag i Verkstedhallen. Foto: Ina Sand Solli

Åpent bryggeri hos Austmann

Hvor: Austmann Bryggeri

Når: Lørdag, klokken 18.00 til 24.00

En hektisk avslutning på 2017 medførte at Austmann ikke rakk å holde åpent bryggeri, men denne lørdagen inviteres alle til en ny æra for bryggeriet. I 2018 skal de nemlig flytte hele produksjonen til Sluppen! Enn så lenge vil det fortsatt være øl å få i de gamle lokalene i Bynesveien.

Austmann Bryggeri holder åpent for skue- og smakelystne på lørdag. Foto: Jens Søraa

QUIZ: Hvor godt kjent er du på utestedene i Trondheim?

Samfundsmøte: Ensomhet

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Lørdag, klokken 19.10 til 21.00

Denne lørdagen ønsker Studentersamfundet velkommen til semesterets første Samfundsmøte. Her skal de ta for seg ensomheten og forsøke å se på ulike typer ensomhet, og hva man kan gjøre med dem. Er du medlem er møtet gratis, er du ikke, koster det 50 kroner å delta.

På lørdag er det Samfundsmøte på Studentersamfundet. Her fra et tidligere møte der Journalistene Sidsel Wold og Fredrik Græsvik og Israels ambassadør til Norge Raphael Schultz deltok. Foto: Martin Andersen

Pulsator - releasekonsert

Hvor: Nidelven Bar & Scene

Når: Lørdag, klokken 21.00

Bandet Pulsator ble dannet i 2012, og etter mange år med hardt arbeid er det klart for deres første albumutgivelse, ved navn «9». Bandet er hovedsaklig inspirert av blues og rock'n'roll, og har i dag en miks av stilarter. Les mer om konserten på trd.events.

På Nidelven Bar & Scene kan du oppleve releasekonsert med bandet Pulsator! Her fra en tidligere konsert. Foto: Mari Vold

Knausfestivalen 2018

Hvor: Studentersamfundet, Knaus

Når: Fredag og lørdag

Første åpningshelg etter jul er det tid for Knausfestivalen på Studentersamfundet! Seks artister er sluppet, tre hver kveld. Dette er gruppen Konradsen, bandet Tøfl, pop-duoen Daiisy, produsenten Hasta, Dj-en Panderas og bandet Foammm! Billett til konsertene er inkludert i inngang, og aldersgrensen er 18 år om du er student, 20 år om du ikke er det.

Lørdag på Søndag!

Hvor: Antikvariatet

Når: Søndag, klokken 21.00 til 23.00

Helga er tydeligvis ikke over! Denne kvelden byr Antikvariatet på åpen scene og god stemning, der alle og enhver kan komme opp og by på seg selv. De stiller med gitar, piano, kontrabass og «annet småplukk». Les mer om kvelden her!

Åpen scene på Antikvariatet på Søndag. Her fra en quizkveld i høst. Foto: Richard Sagen

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no